09.10.2017 | 8:39
Валери Симеонов завежда дела срещу БНТ, БНР, БТВ и Нова телевизия
Изтече 24-часовият му ултиматум и те не му се извиниха

Вицепремиерът Валери Симеонов завежда дела за клевета срещу БНТ, БТВ, Нова телевизия и БНР, след като изтече 24-часовият му ултиматум и те не му се извиниха. Това съобщи той в предаването на Сашо Диков по BiT. Той продължава да твърди, че не е отправял никаква заплаха срещу водещия Виктор Николаев, а подхвърлянето, че може да му спретне „Викторгейт“, било аналогия с ирония по повод на скандала с роднинските назначения.

Според Симеонов използването на думата ултиматум в случая не било уместно, защото той просто човешки бил дал срок на медиите да му се извинят, след като те са сгазили закона. „Направих го най-вече заради БНТ, защото те са държавна медия и трябва да защитата ват интересите на държавата. Аз също работя за държавата“, обясни той. Всъщност БНТ и БНР са обществени медии и би трябвали да защитават интересите на обществото, които често не съвпадат с интересите на политиците, управляващи държавата.
Симеонов се оплака, че че четирите медии не са отразили неговата позиция по скандала от петък. И четирите медии обаче излъчиха позицията му, публикувана във „Фейсбук“.

„На мен ми е вменено престъпление от тия четири медии, тия четири медии брутално излъгаха за нещо, което не е истина. Активни защитници на крехката журналистическа душевност извадиха едно несъществуващо събитие“, оплака се Валери Симеонов. Целта била да се отклони вниманието от успехите на кабинета и даде пример с увеличението на пенсиите, за което никой не говорел.

„Призовавам всички да не сме медийни роби. Поканата за участие в сутрешен блок е като призовка – и отиваш там да ти произнесат присъдата. Ако не си съгласен с присъдата – ще бъдеш заклеймен. За 10 минути популярност трябва да понесеш унижение. Аз няма да правя това. Нека големите телевизии, тези двете (Би Ти Ви и „Нова телевизия“), да не си въобразяват, че всяка сутрин може да имат в сутрешния блок сервирана закуска пиле на грил. Някой път може да им се случи и таралеж. Така че почва войната на таралежите“, добави Валери Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране