08.04.2018 | 0:01
Ван се вряза в тълпа в Мюнстер, има загинали и ранени
Полицията съобщи, че е намерила съмнителен предмет във вана
Ван се вряза в група седящи хора на централен площад в Мюнстер към 15:30 ч. местно време. Има загинали и ранени, съобщи германската полиция. Най-малко четирима души загинаха, включително извършилият самоубийство водач на автомобила, прегазил хора, седнали на външни маси в заведение в центъра на 300-хилядния град.

По информация на полицията ранените са поне 20, шестима от които в тежко състояние, предаде Франс прес.
Полицията все още няма изявление за какво точно става дума, но изхожда от версията за планиран атентат.
Шофьорът се e самоубил веднага след като е сгазил група седящи хора в заведение отвън.  Говорителка на полицията в Мюнстер потвърди, че предполагаемият нападател е сред загиналите. Според очевидци той сам е отнел живота си, каза тя.

Полицията съобщи, че е намерила съмнителен предмет във вана, предаде ДПА. Районът на местопроизшествието е отцепен и се води разследване. Не е ясно какъв е предметът и дали представлява опасност.  Мюнстер е един от най-големите университетски градове в Германия. Там учат над 50 000 студенти. В центъра на града има многобройни барове, ресторанти и културни обекти. Днес времето е пролетно и на площада в центъра е имало стотици хора. Събота е и пазарен ден с открит пазар там.

Няма данни за пострадали българи. В Мюнстер учат много български студенти, но те в момента са във ваканция.  Даниел Коленберг, живеещ в Мюнстер, заяви за Би Би Си: „Излязох на разходка. Имаше много полицаи. Центърът беше отцепен. Имаше два полицейски хеликоптера. Поне трима човека са загинали, а над 30 са ранени. Полицията го потвърди преди малко. Все още не знаем със сигурност какво се е случило, но смятам, че е терористичен акт, тъй като там, където е станал инцидентът не е разрешено да се движат коли, това е пешеходна зона.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране