Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Ванко 1 отново влезе в затвора

share
42-годишният Иван Главчев, по-известен като рапъра Ванко 1, отново е в затвора, след като бе осъден от Софийския районен съд за шофиране в пияно състояние.
На 14 ноември м.г. Ванко 1 е бил заловен от столични полицаи да шофира лекия си автомобил „Мерцедес Е250“ в нетрезво състояние. Химическата експертиза, направена в УМБАЛ „Света Анна“, е показала, че рапърът е седнал зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Главчев е задържан и е образувано досъдебно производство. Той обаче е успял да се споразумее с прокуратурата, а споразумението е одобрено от Софийския районен съд на 13 декември м.г.  Магистратите са постановили ефективна присъда от 3 месеца затвор и са отнели правото на Ванко 1 да шофира за срок от 1 година. Тъй като рапърът е с постоянен адрес в Пловдив, решението на столичните съдии е изпратено за изпълнение на пловдивската прокуратура и Главчев вече е приведен в затвора в града под тепетата.

През 2003 г. Иван Главчев бе задържан и обвинен за сводничество, организиран престъпен трафик на жени и незаконно притежание на оръжие. Той бе осъден на 12 години затвор, но заради прословутата поправка на чл. 155 от Наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията за сводничество, Ванко 1 излежа едва половината от присъдата си.

Поправката стана известна като „Ванко 1“, а скандалът бе наречен от тогавашния председател на Народното събрание Георги Пирински – „парламентарен гаф на 2006 г“.

социални бутони

Етикети:

2 Comments

  1. Само питам: Този малоумник Главчев, има ли нещо общо с другия главоч Д. Главчев, който бе най-позорно изритан от поста на парламентарен председател наскоро? И си мисля – дори да нямат роднинска връзка, твърде силно си приличат по простотията, обозначена в именната идентификация – главоч означава тъп човек – глава има, акъл – йок!

    Отговор
  2. Мими 04.01.2018

    Поправката Ванко 1 беше инициирана от Татяна Дончева, която по този начин зачеркна завинаги участието си в политиката. Така е когато човек не си знае сметката и заменя кон за кокошка.

    Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.