02.11.2017 | 20:27
Въпрос, който действително съдържа съответния отговор
Пирон в мозъка

Кулоарите на НС. Брифинг на Цецерон.

***

Журналист: Г-н Цветанов, очаквате ли смислен дебат (за вота на недоверие) или по-скоро очаквате това да бъде една загуба на време?

Цветан Цветанов: Разбира се, че това ще бъде загуба на време, защото когато страната има съответните добри показатели, и когато опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега, смятам, че това ще бъде загуба на време, но пък ние трябва да се съобразиме с конституционните разпоредби и с възможността през парламентарната практика да има вот на недоверие и да може действително да се защити и едната, и другата теза.

Журналистка: Какъв сигнал даваме в Брюксел – в навечерието на нашето Европредседателство да се говори за вот на недоверие?

ЦЦ: Това въпрос на политическа зрялост, въпрос на политическа мъдрост. И аз не мога да повярвам, че една партия, която претендира за стогодишна история, загърбва националните ни приоритети, които са днес свързани с Председателството. Може би ще бъдат изречени много неистини по време на този дебат. Знаете, че ние вече сме направили регистър на фалшивите новини, и в тази посока знаете, че те твърдяха, че трябва да се обсъждат приоритетите, които трябва да бъдат залегнати в българското Председателство, а приоритетите са одобрени юли месец тази година. Вече има съответните методически указания, има наръчник. Днес парламентарната група на ГЕРБ в 8:30 изслушахме министър Лиляна Павлова, която предстои да направи подобни срещи и с всичките парламентарни групи, които изявяват желание за подобна среща по председателството; и знаете, че вече и парламентът е пряко ангажиран със съответните си ангажименти по Председателството.

Журналист прим: Г-н Цветанов, БСП ще преговарят с групите на Пеевски и на Веселин Марешки (…не се чува…) на тема „Корупция“. Виждате ли уязвимост в тези действия?

ЦЦ: Аз смятам, че това, което казах в началото – парламентарна практика, която могат да бъдат възползвани всички тези, които биха могли да изготвят съответните мотиви, да поискат съответната оставка. Ние ще направим съответната парламентарна позиция и защита в пленарна зала и аз съм убеден, че този вот просто ще бъде пилеене на време и ще ни отклони за един кратък период от време, за няколко часа от нормалната парламентарна дейност, свързана със законодателството и с приемането на бюджета за 2018 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране