06.10.2017 | 11:19
Върнаха лиценза на „Емко“
От днес фирмата е пълноправен участник на международните пазари
Собственикът на Емко Емилиян Гебрев

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия възстанови лиценза на военния завод „Емко“. Това стана по време на днешното заседание на съвета, на което бе разгледан докладът на МВР и служба КОС за безопасността на съхранение на произведената от фирмата продукция.

„От днес фирмата е пълноправен участник на международните пазари“, каза икономическият министър Емил Караниколов, който по-късно ще даде брифинг по случая. Той обясни, че в завода има още нарушения, които на са нарушени, но те не засягат безопасността на продукцията. Заради неуредиците около лиценза ВМЗ Сопот е поел поръчката от Индия вместо „Емко“.

Вчера излязоха резултатите от Евростат за миналата година БВП на България е в топ 4. Бяхме заложили 3% развитие на икономиката, а очакваме да е 4%. Износът се покачва, вносът се покачва. Продължаваме да работим. Работната заплата е с 10% по-висока от началото на годината, Скоро имах среща с немския бизнес. На работна закуска те поставиха конкретни изисквания, които трябва да изпълним и ние наистина правим реални действия, не само в икономиката, посочи Караниколов.

В момента се влиза н апроверка в Кинтекс и в Емко относно сключените договори за последните 10 години. Ако има съмнения за нелоялни действия, те ще бъдат изпратени в прокуратурата, посочи министърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране