20.04.2017 | 0:01
Васил Иванов отговори на бившата си началничка: Поредните лъжи на къртицата Сарелска!
Кумът ми работи на автомивка, какви репортажи да правя за него, изригна репортерът

Помията около скандала с Нова тв продължава да се лее с пълна сила. След днешната пресконференция на напусналия репортер Васил Иванов и Слави Трифонов, в които първият разкри, че е бил цензуриран от шефката на новините Дарина Сарелска, тя отговори, че това са абсолютни лъжи.

На свой ред Иванов пусна нова порция обвинения срещу нея. Ето какво написа той във Фейсбук преди минути:

„Поредните НАГЛИ ЛЪЖИ на Къртицата Дарина Сарелска! Вижте заглавието, когато отворите статията : „Дарина Сарелска: „Аз репортажи за девера си не съм правила, Васил за кума си – да! „

Моят кум се казва Станислав Богоев. Работи като мияч на автомивка в кв. Борово. Не виждам какви репортажи мога да правя за него. Има ме с него на профила ми във фб на мач на Левски. НЕ МОГА ДА ПОВРВАМ, ЧЕ ТАЗИ ЖЕНА МОЖЕ ДА РЪСИ НЕПРОВЕРЕНИ ФАКТИ ПО МОЙ АДРЕС.! Всъщност може – тя така работи като директор на „Новини и актуални предавания“. Носил съм бил „папки с готови данни и готови срс-та, записи, изнесени явно по незаконен начин и предоставени в съответната папка“. За коя папка и материал става въпрос. НЯМА ТАКАВА ПАПКА.Ако Къртицата Сарелска не посочи – ще я подведа под съдебна онговорност. А аз и тя да се подложим на полиграфско изследване! Аз всички документи, които събирам по дадени случаи ги съхранявам и нося за да ги покажа на оперативка – какво съм събрал и какво имам за някой престъпник.

Разследващите журналисти имат различни начини да се сдобиват с документи. Аз това правя от 15 години. Събирам документи за престъпници. Къртицата също твърди, че съм правил материал за общински злоупотреби в община Девня. Отново НЕИСТИНА. В община Девня правих материал за председател на общинския съвет, който преди да стане такъв, е дължал данъци и наеми като бизнесмен и е прехвърлил фирмата си на клошар. Не познава кмета на Неделино. В подслушваните от ДАНС разговори с кмета ясно личи комуникацията й връзките й с него. Материалите са по делото в съда. Когато й казах, че знам, че е предавала информация Къртицата пребледня и смотолеви нещо от типа – аз съм от района, знаеш как е. Спомена и нещо от типа, че девер й си говорил с кмета Беширов.

Със Силва Зурлева чухме прокурорката за случая и за това кой е Къртицата. Аз ще застана на детектор на лъжата по всички тези въпроси и на въпроси – изпълнявал ли съм поръчки. Настоявам Къртицата да стори същото. Къртицата също твърдеше, че не е разпореждала да не се снимат кметове – два ясни записа пуснах. Имам и дълга кореспонденция с Марин Николов по темата – 5 страници в месинджъра на ФБ. Преди тази заповед, имах 15 кмета за година. Къртицата Сарелска хвали Марин Николов как работел. Марин дава на всякакви хора, непознати на никой в телевизията скрити камери, за да заснемат едно или друго. Не пита кои са тези хора и какъв е интересът им.

Аз винаги на оперативки обяснявам какъв е сигналът и кой може да е заинтересуван той да излезе. По принцип така работят разследващите журналисти и полицията в цял свят – примерно при задържане на наркогрупа в 99 процента от случаите сигналът е от конкурентната група. После обратното и така си задържат наркогрупите. АЗ ИМАМ ЕМБЛЕМАТИЧНИ ПРИМЕРИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ В КАРИЕРАТА СИ. Последният е когато хванах в издънка и снимах кмета на община Никола Козлево, по сигнал на конкурентна партия. Година по-късно снимах новия кмет(който беше подал сигнала за предишния) и също разкрих безобразията му. Сигналът за новия кмет съответно дойде от стария кмет. Така се работи. Няма Бог Тангра да ти казва къде, какво и кой кмет или управник върши из страната.“

споделяне на връзка


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране