Зареждане

Напишете

СКАНДАЛ

Васил Иванов пусна при Слави зрелищно разследване на колегите си в Нова (видео)

share

ДАНС ми казаха, че Сарелска (бел. ред. Дарина Сарелска е директорът на новините в Нова тв) е „къртица“ на предаването ми. Това обяви журналистът Васил Иванов, който напусна Нова тв с мотив цензура.

За „къртицата“ му съобщила прокурорка от спецпрокуратурата, на среща в ДАНС по разследване.

Иванов даде съвместна пресконференция със Слави Трифонов, в чието предаване той разказал за цензурата, но bTV отказа да излъчи точно този епизод снощи с аргумента, че той не отговаря на стандартите на медията, тъй като не дава обратната гледна точка.

Пресконференцията започна в 14 ч. като преиграване на предаването. Слави Трифонов и Васил Иванов се държаха като водещ и гост в студиото на шоуто. Трифонов обясни, че няма право да излъчи снощния запис дори на пресконференция, затова пресъздава разговора максимално близко до оригиналния. Преди началото на интервюто бе излъчена визитка на журналиста.

От разговора стана ясно, че Васил Иванов се свързал със Слави преди няколко дни. Имал потребност да разкаже някои неща в репортаж, но по думите му, не можел да го направи в Нова.

Журналистът показа снимка на Сарелска, която само тази пролет му спряла няколко материала. Източниците му го търсели със сигнали, а той не знаел какво да им отговори.

Конфликтът със Сарелска започнал след местните избори през 2015 г., когато ГЕРБ спечелиха вота на много места. Оттогава му казали, че не искат репортажи за кметове и обществени поръчки. В потвърждение на думите си, Иванов пусна запис от свой разговор с Марин Николов – също разследващ журналист в Нова, в който обсъждат въпроса.

Иванов заяви още, че има и други записи с колеги от Нова, при което Слави репликира, че това поведение не е етично. В интерес на обществото е, отвърна Иванов и пусна аналогичен запис с Антон Събев, координатор на „Разследване“, в който колегиално обсъждат какви теми им е било забранено да засягат.

След твърдението си за „къртицата“ Иванов пусна и запис от разговор със Силва Зурлева от борда на директорите на телевизията. В него, макар и едва след като е на няколко пъти провокирана от въпроси на Иванов, тя потвърждава за срещата в ДАНС и за листче, върху което прокурорката посочила името на Сарелска. Журналистът обаче каза, че въпросното разследване било засекретено и едва ли може да се намери потвърждение от ДАНС на думите му.

Иванов разказа още, че Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов, който ù бил девер. Двамата са от Златоград. Депутатско дружество получило обществена поръчка за 57 хил. лева с неясен предмет на дейност. Дал му я кметът на Златоград, на когото бил кум.

При споделянето на тази информация залата избухна в смях и аплодисменти.

След като думата бе дадена на журналистите за въпроси, Канна Рачева попита дали е потърсил всички гледни точки – ръководството на Нова тв и ДАНС. Слави отговори, че не мисли, че има този ангажимент и допълни, че довечера можело пак да го спрат заради разследване за Валери Симеонов.

На въпрос за съдбата на шоуто след второто спиране на предаване, Слави отговори, че изпълнява стриктно договора си с Би Ти Ви. Ако аз не произведа довечера предаване, те могат да ме съдят. Ако те свалят мой епизод, това е тяхно право по договор, обясни водещият и продуцент на шоуто.

споделяне на връзка

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.