23.11.2017 | 22:45
„Великата ограда“ по границата падна пак
Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер

Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи Елена Йончева.

На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. „Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. за линеен метър“, възмути се депутатката от „БСП за България“.  „Аз имам и снимки там, където имаше пробиви, че всичко това е буквално бетонирано и направено“, опита се да опонира на очевадното вътрешният министър Валентин Радев.

Йончева предаде вчера филма си „Граница“ на президента, премиера и главния прокурор. Преведеното му копие вече е предоставено на посланиците на страните в ЕС, съобщи журналистката. „Нямахме за цел да покажем нелегалното преминаване, а корупционната схема, която е извършена със строителството на преградното съоръжение. Внесли сме сигнал до ДАНС и прокуратурата и те вече се разследват“, поясни Йончева.

„Не сме били до оградата, за да бием шамари, да пускаме или да спираме мигранти. Затова потърсихме най-близкия патрул на Гранична полиция и след като не го открихме, се върнахме. Част от чужденците вече бяха преминали“, отговори Йончева на обвиненията на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че ако той е бил, щял да бие два шамара на мигрантите и да ги върне обратно. По повод твърдението на вицепремиера Валери Симеонов, че е провалила акция за залавяне на трафиканти, тя коментира, че това е абсурдно, защото очевидно от Гранична полиция не са знаели за акцията, тъй като им е било нужно между 25 – 30 минути да локализират къде се е намирала, за да отидат, след като им е сигнализирала за преминаващите мигранти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране