09.01.2017 | 0:01
Великолепен Григор – шампион в Бризбейн, прегази петия в света
"Този трофей означава много за мен", коментира Григор след победата

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров  спечели битката за първи трофей за 2017-а година. Хасковлията прегази Кей Нишикори във финала на турнира на твърди кортове в Бризбейн с 6:2, 2:6 и 6:3. Битката на централния корт продължи 1 час и 48 минути. Титлата е пета в кариерата на Димитров.

Опонентът на Гришо – Нишикори – е пети в света. За да стигне до този етап от надпреварата японецът елиминира Стан Вавринка. Същевременно това бе първи успех за Гришо над японеца, като до момента Димитров имаше само спечелен сет от азиатеца.

Григор Димитров досега нямаше победа над тенисиста от страната на изгряващото слънце. До сега двамата са се срещали три пъти на корта, като българинът има спечелен само един сет.

Родният тенисист се класира за решителния мач след победа над номер 3 в световната ранглиста Милош Раонич с 7:6 (7), 6:2.

„Този трофей означава много за мен. Целта ми бе да спечеля турнир през първите 6 месеца на годината. А го направих само за седмица. Тези 10 дни, които съм тук, са най-забавните за мен на тенис корта”, заяви Димитров след мача.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране