14.11.2017 | 20:38
Венелина Гочева разклати държавата с фалшива новина за Бойко Борисов
Правителствената информационна служба благодари също така на медиите, въздържали се да тиражират без проверка новини, които биха могли да предизвикат тревога в обществото

Формалният собственик на „24 часа“ Венелина Гочева разклати държавата с фалшива новина. Сайтът, който журналистката оглавява, публикува информация, според която министър-председателят Бойко Борисов е отлетял по спешност от Рим заради телефонно обаждане.

Няколко часа по-късно от правителствената пресслужба официално опровергаха фалшивата новина и разкриха, че визитата на премиера Бойко Борисов в Рим е преминала по предварителния график. Правителствената информационна служба благодари също така на медиите, въздържали се да тиражират без проверка новини, които биха могли да предизвикат тревога в обществото.

Публикуваме без редакторска намеса официалното изявление на правителствената пресслужба:

Във връзка с появили се медийни съобщения, Правителствената информационна служба съобщи, че посещението на министър-председателя в Италия се е движело според предварителния график и определените въздушни слотове за излитане и кацане на правителствения самолет.

Възможностите за промяна в слотовете са били невъзможни поради необходимостта самолетът да бъде използван за полета на вицепремиера и министър на външните работи г-жа Захариева, която днес трябва да пристигне на официално посещение в Кувейт.

Правителствената информационна служба благодари на колегите, въздържали се да тиражират без проверка новини, които биха могли да предизвикат тревога в обществото.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Възможно ли е така да се планират полетите на премиера,че той да бърза да се прибере за да летят със самолета неговои замествици.Нещо не де влъзва със разума.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране