20.02.2018 | 0:01
Венци Стефанов пак иска повече българи в Първа лига
Шефът на Славия приветства новите лица в Изпълкома на БФС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път прикани родните клубове да създават футболисти, като дават шанс на младите български кадри, а не да привличат чужденци. Босът на „белите“ е притеснен от увеличената бройка „пришълци“, които забелязал при подновяването на Първа лига, но остава оптимист за бъдещето на родния футбол.

„Нещата вървят към по-добро благодарение на това, че нашите клубове ще получат помощ от ФИФА и УЕФА, а от няколко години и държавата помага, макар и с малко“, заяви Стефанов, който бе преизбран за член на Изпълкома на БФС. Той отново изрази мнение, че Любослав Пенев и Ивайло Дражев са допуснали грешка с кандидатурите си да управляват БФС заради лоша репутация. „Видях се през уикенда случайно с хора от щаба на Любо Пенев и се поздравихме.

Преди 20 г. той каза „Който не ме харесва, да духа супата“, с което си сложи кръст към тази институция. Неуважително е на Конгреса да кажеш на половината хора „Вие не сте никакви делегати“. Дражев е интелигентен, има образование, вероятно е и добър човек. Но няма как да се качиш пиян в колата, а в досието ти да пише „по непредпазливост“, категоричен е Стефанов и обяви, че бившият президент на бургаския Черноморец е агитирал с листовки делегатите в хотела в нощта преди гласуването. В шеговит стил той допълни, че Дражев, който бил запознат с юридически хватки, щял да се жалва от избора на митрополит Неофит. Шефът на Славия приветства новите лица в Изпълкома и изрази оптимизъм, че до края на годината ще приключи ремонтът на клубния стадион и „белите“ ще се завърнат в „Овча купел“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране