17.06.2019 | 10:36
Весела Лечева: Бившият елит на БСП искаше да осребри свалянето на Нинова
Целта на опозицията в партията е да развърже кесията и да се прегърне с властта, заяви депутатът от БСП

Бившият елит на БСП иска да развърже „кесията“, за да осребри прегръдка с властта, обяви депутатът от БСП Весела Лечева и изстреля новата интрига, родена явно вчера след конгреса на столетницата. „Целта на опозицията срещу Нинова е да инспирира криза, стремежът е завръщане на задкулисието, на договорките. Раздаваха се постове, помещения“, разкри Лечева. По думите й част от вътрешната опозиция в БСП е искала „да се прегърне с властта“, а след това да осребри свалянето на Нинова от лидерския пост. „Това много ясно се виждаше в някои членове на Националния съвет на БСП. Имаше опити за създаване на напрежение в партията, каквото в организациите нямаше. Те искаха да обърнат дебата, да го опошлят“, посочи още тя.

Тази малка част от партията е бившият елит на партията. Нинова наследи тежко наследство, трудно се печели доверие. Резултатите са крачки напред, каза още Лечева. Никой не каза на събранията „оставка“, „вън“, „сеч“. Чу се гласът на организациите, линията на партията е крачка напред, макар и трудно извървян, можем да отчетем победа на президентските избори, един мандат в повече за европарламента. „Имаме по-важни цели. Корнелия Нинова получи едно огромно доверие“,  посочи Лечева, но не можа да отговори на въпроса кога Нинова е постъпила достойно – когато си подаде оставка, или когато я оттегли.

Подходът с подаването на оставката беше достоен и честен. Организациите на БСП оцениха този подход, но казаха, че в момента не е нужно Нинова да подава оставка. Тя получи едно огромно доверие от членовете и симпатизантите на БСП. Донякъде подаването на оставка беше емоционален жест за поемане на политическа отговорност след загубените избори. Никъде в разговорите с организациите обаче нямаше искане за подаване на оставка. Тези резултати са една много добра основа за местните избори. Очертаха се основните линии защо загубихме – огромният медиен и финансов ресурс, който беше изправен срещу нас, коментира социалистката.

Гласуването показа, че Нинова има една огромна подкрепа, а малка част от партията има други позиции, посочи още Лечева.

1 коментар

  1. Р. Моран каза:

    Три баби си хортуват. Първата:нашата внучка е кръстихме Гертруда, на дядо си , който беше Герой на социалистическия труд.Втората: нашата внучка е кръстихме Офелия, защото дядо и беше квартален председател на Отечествения фронт.Третата: нашата е кръстихме Курнелия, на мен Нели и на сватята, която беше голяма к…а!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране