31.07.2015 | 0:30
Вестник „Банкер“ не се продава – нито на Пеевски, нито на Берлускони…
Позиция на главната редакторка на вестника Бистра Георгиева

МИГNews.info публикува позицията на собственичката и главна редакторка на вестник „Банкер“ Бистра Георгиева по повод информация в медиите, че изданието предстои да бъде купено от Делян Пеевски:

„Лятната жега явно напече и служителите в един все още млад и непопулярен сайт, претендиращ да разбира от всичко. Точно там – в статия с претенциозното заглавие: „Единствено в BIG5: Цялата истина за хаоса в медиите!“, са поместени две взаимоизключващи се изречения. А именно: „Последната стока в кошничката на Пеевски е в. „БАНКЕРЪ“, който той иска да купи. Една от идеите му е: след като го купи, да го прекръсти на „Дневник“ и по този начин да си отмъсти на „Протестна мрежа“.

Щеше да е тъжно, ако не беше смехотворно. Опитите ни да се свържем с хората от сайта, да разберем какъв е източникът им на информацията и какво им е дало основание да мислят, че тя е достоверна, удариха на камък.

По всичко изглежда, че потърсените от нас „творци“ са хукнали да търсят потвърждение от два независими източника на новината, каквито очевидно липсват в материала, но пък са задължителни за истинската журналистика. Дори и в България, където обикновено се пише на принципа „една жена каза“ или „разкри отлично информиран анонимен източник“.

Приемаме написаното като опит да се търси сензация, ама пък чак толкова евтина? Един разхладителен съвет за служителите от BIG5: съсредоточете се към разследвания с „висок обществен интерес“. Като това за връзката на Григор Димитров и Николета Лозанова. Ако не – пазете се от прегряване или да не ви погълне медийният хаос.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране