Зареждане

Напишете

ГАЛЕРИЯ

Ветко Арабаджиев ще приема VIP-гостите за председателството

share

Собственикът на хотел „Маринела“ в София спечели обществена поръчка за малко над 430 000 лв. за настаняване на VIP-гостите по време на българското председателство на ЕС през 2018 г. Поръчката беше обявена през месец юли от министерството на Лиляна Павлова.

„Маринела“ е избрана за хотелско настаняване на ръководителите на делегации и придружаващите ги лица от събитията категория „А“ по време на председателството (т.е. министри или държавни ръководители). Услугата ще се предоставя за срока от 1 януари до 30 юни 2018 г.

Договорена е цена от 217 лв. без ДДС за общо 1808 нощувки, с включени закуски, туристически данък и ДДС в бившия Японски хотел.  Компанията на Ветко Арабаджиев е спечелила поръчката в конкуренция с още две компании – „ОССМО“ АД и „Аргус Травъл“ АД.

„Аргус“ е отстранена от поръчката още на предварителен етап заради предоставяне на документи с невярно съдържание, става ясно от съобщението на Министерството.

В качеството му на посредник на туристически услуги „ОССМО“ АД оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от собственик на хотелска база.

След поискани допълнителни разяснения от „ОССМО“ АД и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази, комисията установи категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника „ОССМО“ АД.

бутон за споделяне

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.