13.09.2017 | 19:46
Ветко Арабаджиев ще приема VIP-гостите за председателството
Лиляна Павлова дава 430 000 лева на пловдивския бизнесмен

Собственикът на хотел „Маринела“ в София спечели обществена поръчка за малко над 430 000 лв. за настаняване на VIP-гостите по време на българското председателство на ЕС през 2018 г. Поръчката беше обявена през месец юли от министерството на Лиляна Павлова.

„Маринела“ е избрана за хотелско настаняване на ръководителите на делегации и придружаващите ги лица от събитията категория „А“ по време на председателството (т.е. министри или държавни ръководители). Услугата ще се предоставя за срока от 1 януари до 30 юни 2018 г.

Договорена е цена от 217 лв. без ДДС за общо 1808 нощувки, с включени закуски, туристически данък и ДДС в бившия Японски хотел.  Компанията на Ветко Арабаджиев е спечелила поръчката в конкуренция с още две компании – „ОССМО“ АД и „Аргус Травъл“ АД.

„Аргус“ е отстранена от поръчката още на предварителен етап заради предоставяне на документи с невярно съдържание, става ясно от съобщението на Министерството.

В качеството му на посредник на туристически услуги „ОССМО“ АД оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от собственик на хотелска база.

След поискани допълнителни разяснения от „ОССМО“ АД и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази, комисията установи категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника „ОССМО“ АД.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране