18.12.2018 | 11:50
Вежди Рашидов: Виждам в ефира едни соросоидни момчета, които ядат, пият и ни занимават с глупости
Идат от Лондон и искат оставка на българското правителство, а плащат данъци на Тереза Мей, каза депутатът

Предаванията за култура в БНТ се превърнаха в говорилня за чуждопоклонници, в които няма нищо за талантливите български художници, поети и артисти. Виждам едни соросоидни момчета, които ядат и пият някъде и разтягат едни локуми в ефир. Това каза в сутрешният блок на БНТ скулпторът Вежди Рашидов, който е председател на парламентарната Комисия по култура и медии.

„Аз плащам данъците в тази държава и затова искам да знам за тези, които носим тежкия кръст. Какво става с нашия дух? БНТ е една от добрите телевизия, но нещо трябва да се помени. Нужни са нови хора“, добави депутатът.

“Един ресторантьор, който е слагач на един друг аркадаш шоумен, дойде от Лондон и отиде пред парламента, за да иска оставка на българското правителство. Ми той плаща данъци на Тереза Мей. Да отиде там да иска оставки! Нека българите, които живеят тук, да си кажат думата!“, заяви Рашидов.
Днес той ще открие голяма изложба скулптури и акварели в галерия „Сан Стефано“.

„Аз винаги се опитвам да ги изненадам с това, което не подозират от мен. Ще ги изненадам с моята чувствителност, примерно, и с това, което ми е приятно да го правя… Когато не можех да работя с химикали, бронз и бронзов прах, крастата не ме напускаше и се наложи да пипам боичките…. и се отключи една много интересна посока“, каза скулпторът.

„Изложбата е като кандидат-студентски изпит, защото човек никога не знае каква ще е реакцията след това. Важно е творецът да има какво да каже на хората, а избора на материала е свещено негово лично право. Винаги съм казвал на хората, които идват на изложбите, че ги обичам. Ние сме като естрадните певци, живеем за публиката“, сподели той.

„Ако хората харесват това, което правя, ще съм щастлив. И да не го харесват пак ще съм щастлив, защото обичам това, което правя“, добави Рашидов.

„Политиката е всичко, което ни кара да бъдем живи. Не може да делим на черво и салам. Не се делят, те са едно цяло. Без червото, салам не става“, коментира той.

„Артистът казва, че не иска да се занимава с политика. Нужни са му обаче закони, но кой да ги направи – хора, които не разбират от изкуство ли? Затова трябва определени хора да свържем някаква работа, от която зависи бъдещето ни, академията, децата“, подчерта бившият министър.

„Държавата не е хранилка. Трябва да се отделят средства, за да се развие културата. Това са две коренно различни неща. Да създаваш култура е съдба. Смятат ме за талантлив, а от държавата 40 години не съм взел и един лев. Имам обаче изложби в Люксембург, Лондон, Барселона, Солун и сега в родината правя, за да уважа приятелите и близките“, заяви Рашидов.

„Дай, Боже, Господ на всички да дава здраве – на врагове, на приятели, защото едните ни държат стегнати, а другите ни дават обич, вяра и доверие“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране