06.11.2015 | 0:29
Видими резултати в коалиция „Детска градина“…
Спонтанен дискомфорт

Анна Цолова, НТВ: Вие какво бихте посъветвали вашите бивши колеги, които и снощи излязоха на улицата и затвориха и блокираха центъра на София? Във Варна, в Пловдив е имало подобни протести с блокиране и с общо взето – дискомфорт при останалите жители на града?

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Тези спонтанни протести създават допълнителна негативна среда…

АЦ: Обаче всеки път ги наричате „спонтанни“. Аз започвам да си мисля, понеже всеки път ми казвате, че са спонтанни…

ЦЦ: Защото аз това го разбирам по този начин. Ако вие имате някаква друга информация, която аз не я знам…

АЦ: Не, не, не, понеже върви не просто „протест“, а „спонтанни протести“ – затова прави впечатление, че го казвате като словосъчетание. Но няма значение. Добре. Тези спонтанни протести – какво ще кажете на хората от тези спонтанни протести…

ЦЦ: Тези протести, за които казвате, че са спонтанни вие…

АЦ: …които блокират улиците?

ЦЦ: Аз смятам, че трябва да се придържаме към демократичността и държавността. Не е нормално да блокираме тези кръстовища по този начин, защото това ограничава правата на другите граждани, които нямат абсолютно никаква вина. Ние трябва да бъдем партньори в решаването на този проблем, а не да се противопоставяме на съсловни организации и примерно да речем да вървим в тази посока, която може да създаде повече напрежение.

АЦ: Личното ви мнение – трябва ли да има оставки след така стеклите се обстоятелства?

ЦЦ: Аз не искам да коментирам за оставки. Аз единственото, което искам и призовавам – нека, има си съответен ред, да се информират съответните кметства за евентуални протести, те да бъдат законни, те да бъдат разрешени, за да може всеки да изрази своето волеизявление, но в никакъв случай да не участваме и те да не участват в блокирането по този начин на кръстовищата, защото това създава напрежение в обществото. И мога да ви кажа, че има много млади семейства, които не успяха да си вземат децата от детските градини, и това вече създава допълнително противопоставяне, което смятам, че е излишно… Премиерът беше много ясен вчера в залата в заседанието на Министерски съвет. И разбира се, че премиерът е човек, който е излязъл от системата за сигурност, и премиерът е човек, който винаги, когато бъдат сложени фактите на масата, винаги взима правилното решение. Аз не знам какви факти са сложени на масата. И мога да ви кажа, че аз винаги съм получавал подкрепа, защото съм бил достатъчно аргументиран, когато съм правил реформите в сектора за сигурност. (…)

АЦ: Защо Плевен толкова ядоса премиера? Защо загубата в Плевен толкова много го ядоса на фона на тази чудесна синя карта, която вие показвате?

ЦЦ: Защото начинът, по който беше емоционалното състояние на Реформаторския блок, не съответстваше на резултатите на националното.

АЦ: Това за „Плевен падна“, сравненията с…?

ЦЦ: Това нормално ли е, според вас?

АЦ: Според вас нормално ли е? Защо?

ЦЦ: Не, разбира се. Защото, само да кажа, че ако по този начин ние имахме подобно поведение, представете си каква емоция и какво трябваше да говорим в нашия предизборен щаб. Представяте ли си, ако бяха спечелили изборите Реформаторския блок в страната в национален мащаб? Те сигурно нямаше да стъпват по земята, те щяха само да летят по въздуха.

АЦ: Всеки се радва по своя си начин.

ЦЦ: Да, но има реалности.

…Плевен е коалиция, извинявайте. Защото вчера, когато говорих с Краси Каракачанов, той вика – видя ли колко добре се представихме в Плевен? – и всъщност той е много по-смирен, защото знае какво е реалното състояние и знае какво са постигнали.

…Аз единственото, което и това, което и премиерът беше призовал – да бъдат по-смирени.

АЦ: Звучите като в невероятен конфликт с Реформаторския блок, в такъв конфликт не сте с нито една партия от опозицията например, така звучите.

ЦЦ: Не, не. Просто може би малко ми е по-дискомфортно, че съм тук в студиото и днес ме лишихте от възможността да си заведа щерката на детска градина.

АЦ: Е, такова чувство за вина в момента хвърлихте върху мен.

ЦЦ: И затова може би оставям такова впечатление. Няма такова нещо. Просто говоря обективно. Аз съм човек, който винаги работи с цифри и като човек, който винаги говори с това, което има като реални резултати.

3 коментара

  1. атакалъ каза:

    Сайта нека пише нещо и за коалиция ГЕЙСТАН & САЧМАТА.

  2. някой каза:

    Абе червено сайтче защо не слагате целувката на Съсела с Местан??Горчиво за целувката на Момата с Чалмата….

  3. Дидо каза:

    Горчиво,горчиво,горчиво…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране