Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Винарска резиденция на Тодор Живков стана собственост на Делян Пеевски

share

В края на 2017 г. депутатът от ДПС Делян Пеевски е добавил към активите си и винарска изба – „Старата изба – Първенец“. Сделката, която включва 14 дка терен и два комплекса, е за 3.5 млн. лв. и е придобита при публична продан от „НСН Инвестмънт“, съобщава Капитал.

Имотите са на фирмата „Старата изба – Първенец“, чийто собственик Иван Панчев е имал дълг от 746 хил. евро към 71-годишната Минка Иванова, който става причина за образуване на изпълнителното дело.

Според представянето на „Старата изба – Първенец“ от предишния й собственик тя е основана в края на 19 век, а по време на социалистическия режим придобива статут на резиденция на Тодор Живков, който е имал собствена колекция вина там.

Изданието припомня, че в обръщение до медиите, изпратено в сряда, Делян Пеевски заяви, че не е олигарх и единственият му бизнес са медиите. Това обаче не е вярно още преди винената придобивка, дори и ако се гледат само официално притежаваните и декларираните от него участия.

„НСН Инвестмънт“ е основана през юли 2015 г. от Ирена Кръстева, но впоследствие стана негова собственост. В момента едноличен собственик на „НСН Инвестмънт“ е дубайската Intrust LTD, която Пеевски декларира, че притежава.

spodelime.com

Етикети:
Следваща статия

1 Comments

  1. Ало, Цацаров, кога ще го проверите това „бебе“, #КОЙ стои зад него, #КОЙ е големият Му покровител, и защо никой не смее да застане на пътя на „поглъщането“ на Бг от „Говорит Москва“?

    Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.