13.07.2019 | 17:18
Висш гербер брани шефа на КОНПИ
Пламен Георгиев бил много качествен човек
Красимир Велчев

Не само че се води целенасочена атака срещу председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, но и се работи за уронване на престижа на всички институции в страната. Такава кампания заподозря зам.-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев. В интервю за БНТ той поразсъждава, че разкритията за „терасата“ на Георгиев са част от умишлени действия за отслабване на всички национални институции.

„Други среди, други хора имат интерес в България институциите да не са с достатъчен авторитет. И целенасочено действат в уронване на престижа на всички институции в страната. Защото държава, в която институциите нямат достатъчен авторитет… те са слаби, значи и държавата е слаба“, разкри Велчев.

Той обаче по никакъв начин не навлезе в подборности за това кой води атаката срещу Пламен Георгиев, който е в отпуск от два месеца заради незаконна тераса, покрив и вероятни нередности в нотариалния акт. Той се проверява едновременно от прокуратурата, НАП и Столична община.

„Не зад всички данни, които излизат има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия“, обяви Велчев.
И определи Пламен Георгиев за „много качествен човек“.

Попитан за решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от „чисто човешка страна“, от морална гледна точка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране