10.08.2017 | 11:20
Вижте кой е българинът, който уби с мерцедеса си красивата украинска ексдепутатка!
Това е 38-годишният Петър Илиев Петров. Мъжът посочва, че работи в "компания от енергийния отрасъл" в София

Хърватските медии публикуват подробности около фаталната катастрофа, при която в „Мерцедес“ с българска регистрация, управляван от 38-годишен българин, загина 36-годишната красива ексдепутатка от Украйна Ирина Бережная. Според местните източници по неизвестни засега причини немската кола излита от шосето и се забива с крайпътен стълб. Според хърватите българинът издъхва на място, а Ирина е жива още половин час.

Хърватските медии публикуват и името на гражданина на България, който е шофирал автомобила. Това е 38-годишният Петър Илиев Петров. Мъжът посочва, че работи в „компания от енергийния отрасъл“ в София. Но не е изключено да е бил само шофьор на бившата депутатка.

Приятелите на Петър заливат страницата му със съболезнования. „Светла памет на добрия човек, душата на компанията! Лека ти пръст“, пише Юрий Герасимов.

Припомняме, че бившият депутат от Върховната рада Ирина Бережная загина при катастрофа в Хърватия на 5 август към 1,30 през нощта. 36-годишната жена пътувала до шофьора, българин, който управлявал „Мерцедес“ с българска регистрация. По неизвестни засега причини немската кола излита от шосето и се забива в електрически стълб. При зверския удар младата украинка и българинът загиват на място. 8-годишната дъщеря на Ирина Бережная оцелява по чудо и е откарана в болницата в град Задар. Благодарение на това, че е била обезопасена с предпазен колан, тя получава незначителни травми и драскотини. Момиченцето престоява само 10 часа в болничното заведение, след което е прибрано от баща си. То е единственият оцелял свидетел на жестоката катастрофа.

Ирина Бережная – е депутат във Върховната Рада на Украйна в два мандата – 2007-2012 г. и 2012-2014 г. Член е на фракцията на Партията на регионите и е била в състава на комитета на Радата по въпросите на правосъдието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране