18.08.2017 | 0:01
Вижте лицето на терора. Това е един от атентаторите!
До момента се съобщава за 13 жертви, ранените са поне 53-ма

Испанските власти разпространиха снимка и името на един от сочените за терористи в Барселона, която потребителите в Туитър споделиха.  – Дрис Оукабир. По-рано властите дадоха описание на нападателя  – мъж, който висок около 1,70 метра и е облечен с бяла риза на райета.

Припомняме, че терористична атака стана в испанския град Барселона. Микробус се вряза в група хора недалеч от популярния за туристи площад Каталуня. Веднага след това беше съобщено за заложническа криза в турски ресторант в Барселона.

Според местни медии, двама въоръжени мъже държат заложници в заведението. Стана ясно още, че каталонската полиция е открила паспорт в микробуса, с който бе извършено нападение в Барселона, предава телевизионният канал France 24 .

Паспортът, който е открит, е на испански гражданин с арабско фамилно име.  До момента се съобщава за 13 жертви, ранените са поне 53-ма. Съобщава се също така и за стрелба на пазар Бокерия в града.

Хората са призовани да стоят настрана от района, за да не пречат на спасителните служби. Хеликоптер прелита над квартала. Жители на града разказват за силен вой на линейки и кръжащ в небето хеликпотер. В Туитър испанският премиер Мариано Рахой заяви, че сега приоритет за местните власти е грижата за ранените. Каталунският премиер Карлес Пучдемон е прекъснал ваканцията си и се връща в Барселона. Улица „Рамбла“ е сред главните туристически места в центъра на Барселона със своите магазини и сергии. Пешеходците вървят по широка пешеходна алея в средата на улицата, а от двете й страни преминават коли.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране