22.07.2016 | 0:01
Вижте за колко много болести помага Алое-Вера
Пийте сок от растението и ще се почувствате по-добре

Това растение е широко познато заради способността му да облекчава болката и възпалението, причинено от изгаряне, и най-вече слънчевото. То е идеално при проблеми с храносмилането и при синдрома на раздразненото черво. Сокът от него действа благоприятно върху лигавицата на стомаха и върху червата. Действа пагубно срещу развитието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Стимулира имунната система благодарение на своите полизахариди и на антиоксидантния витамин С.

Богато на витамини
B1 (тиамин) е важен за функцията на метаболизма и особено за частта с въглехидратите.
B2 (рибофлавин) е необходим за синтеза на витамините от групата В. Освен това подобрява храносмилането.
B3 (ниацин) – намалява лошия холестерол и нивата на триглицеридите, като в това време покачва нивата на добрия холестерол. Важен е за черния дроб, бъбреците, сърцето и функцията на червата.
C (аскорбинова киселина) функционира като антиоксиданг, стимулира производството на колаген и играе важна роля в различни ензимни реакции.
B9 (фолат) е важен за производството на здрави червени кръвни телца и за синтеза на ДНК.
A (бетакаротен) подобрява здравето на очите и намалява риска от развитие на карцином на гърдата и на яйчниците.

Чудесен източник на минерали

В алое вера се съдържа калций, който подобрява плътността на костите, грижи се за менталното ни здраве, за мускулната функция и за доброто състояние на кръвоносните съдове. Освен това предпазва от остеопороза при жени в менопауза. Цинкът в него помага за имунната система, а медът е важен за здравето на сърцето и отговаря за преноса на кислород в кръвта. Калият се грижи за мозъка и за правилното функциониране на нервната система, както и за разпределянето на телесните течности. А магнезият в това растение се грижи за стотици ензимни процеси, в това число и за синтеза на ДНК и РНК.

Повишава нивата на pH

Ацидозата – здравословно състояние, при което pH-то пада до такива нива, че може да причини разнородни здравословни проблеми от инфекции, ментална и физическа умора, загуба на апетит и дезориентация. За да предотвратим ацидозата, на помощ идва богатото на минерали алое вера.

Подобрява здравето на кожата и косата

Алое вера е фантастичен натурален овлажнител, а неговите антиоксидантни компоненти помагат срещу ранните признаци на стареене. Гелът от това растение стимулира производството на колаген. Антимикробните му качества помагат на скалпа да се бори срещу инфекции и предпазва от косопад. /mila.bg

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране