13.05.2015 | 13:48
Владиката пее, асфалт плаче, кукличка грее
Цаката - обикновен популизъм, който се дразни, да си...

Антон Хекимян, bTV: Как се живее с 400 лв., питат зрителите ни сега? А политиците постоянно си увеличават заплатите.

Бойко Борисов, България: Кои заплати си увеличаваме?

АХ: В НС си ги увеличават, спорадично – но си ги увеличават.

ББ: Сто пъти им казах да си ги замразят. Съжалявам. (…)

АХ: Убедихте ли се сега, във втория си мандат, че в крайна сметка асфалтът не се яде?…

ББ: Не, просто във втория мандат се захванахме по-здраво със сивата икономика. Събрахме си повече приходи. Така че има и за пенсии 100 милиона, и за реконструкция на магистралите 100 милиона, за да могат пък хората да не се избиват по магистралите. Така че пак казвам – намерих му цаката – събираш всички пари от държавата. И се чудиш защо навремето с Дянков не сме го направили. Но както и да е – това е друга тема. Важното е, че сме извадили поуки, направили сме си ревизия на грешките. Маса народ си замина от ГЕРБ – близо половината може би от ръководния състав на ГЕРБ си замина, и то знакови фигури – от Искра Фидосова през Дянков до кой ли не. Поне 15 шефове на областни структури. И мисля, че сега и партията, естествено, не мога да отрека, че се радвам, че работим заедно и с Реформаторите, и с Патриотите, и с АБВ. Разбира се, не мога да не отбележа – особено в смесените райони има достатъчно толерантност и от ДПС в момента.

АХ: Коя беше последната лентичка, която прерязахте?

ББ: Кой се интересува?

АХ: Всички.

ББ: Завистниците? Нека да дойдат сега, открихме в събота моста на Луда Яна. Пътят между Пазарджик и Пловдив. От миналия май стои ненаправен. Защо не го направиха и да отрежат една лентичка? Ама 2.5 милиона. Но го направихме. И влязох в едно село там – Мало Конаре, се събра цялото село да благодари. На църквата отидохме.

АХ: Ние сега ще видим една голяма част от проектите.

Бойко Борисов: В неделя – във Велковци – 1930 година е паднала църквата. 2015 година я направихме. Кукличка! Красота. Владиката пее, народът се събрал, радва се. Оттам отидохме в Гигинския манастир. Беше се свлякъл до земята. Там лентичката не я отрязах, защото при Началника като сме, не трябва никой да парадира, защото без него нищо не може да се прави. Така че огромни строежи в моменти вървят в България. Просто хората в благоевградско не знаят какво правим по „Марица“. Хората от хасковско не знаят какво правим по „Струма“.

…Понеже чух в едно предаване един герой на социалистическия труд да обяснява как строили тогава. Трябва да ви кажа, че такъв подем в строителството, в инфраструктурата – и те са строили 35 години – ние в последните 7 – погледнете за какво става въпрос – какви мостове, какви тунели, какви насипи огромни. Стотици милиони кубически метра пръст се засипва и се прави. Огромни… Какви чудеса се извършват от българските строители. И действително, ако имаше сега, както едно време – „Герой на социалистическия труд“, защото казаха за метрото, че сме наградили Братоев – ами там трябва поне 30 души да наградим.

АХ: За метрото ли?

ББ: Да, огромно съоръжение. Огромно съоръжение. Над 500 000 души се возят в София. Мечта на поколения софиянци да имат метро. Подземни паркинги, прекрасни станции. Всичко. Дали сте ножичка!

АХ: Това е само ножичка за рязане.

ББ: Така че които ги дразни, да си… Аз какво правя – правя първа копка, проектирам, финансирам, построявам и си го откривам!

3 коментара

  1. uwuw каза:

    Защо ли не се радват хората на този строителен подем?

  2. КАНАРИН каза:

    Освен „АЛО“ имаме и „ТЕЛЕ“-визионни измамници, както господина вживял се в ролята на управник на изпълнителната власт“Аз ще ви направя..“. 30 години се бил „нагладувал“- син на подполковник по късно полковник и партиен секретар от пожарната, изяждащ 2 прасета и 30 -50 кокошки и бройлери годишно,20-30 заяка, „прекопаващ“ 3,5 декара царевица(?) по времето когато на обикновенните хора даваха по 0,2-0,6 декара „конфу“, ТОЙ-Боко има 3,5 дек. нива край Банкя(защо не са в ТКЗС или АПК), майката учителка, имат собственна къща в Банкя, прибира хранителните отпадъци и „пумия“? от почивните станции в района, след това лейтенант, ст. л-т, капитан и майор от МВР(продължава да гладува), получавал пари по ДС-линия за участие във „възродителния процес“ и всичко това ТОЙ нарича глад. При тези условия останалият народ трябва въобще да е умрял от глад. Циничните приказки на този ТЕЛЕ-лъжец бивш партиец, значително надминават АЛО- измамниците, които мамят отделни хора, той се опитва да баламосва всички телезрители. Той и неговият заместник Цв.Цв.(осъден на две инстанции) заложиха къщите и апартаментите си за по 400-500 хил.лева за проекта ПП „ГЕРБ“ и сега са твърдо против намаляване на субсидиите на политическите партии и въвеждане на „диференциран данък“ вместо „плосък“. Важното е владиците и поповете да му пеят осанна и птичките да му чуруликат в магнолиите и японските вишни, а журналистите да го гледат с паднали ченета от възхищение! А НАРОДЪТ, да се оправя както знае и ГОСПОД да пази България от управниците и!

  3. куку каза:

    Браво!Ашколсун!Те това е Майстор Манол и Уста Колю Фичето в едно!Машалла!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране