22.05.2018 | 17:38
Владиците ни зависими, ген. Решетников не ги пуснал на тържествата на Охридската архиепископия

Ген. Леонид Решетников не позволил на нашите митрополити да вземат участие в тържествата за 1000-годишнината на Охридската архиепископия, съобщиха за Фрог нюз лица от църковните среди, пожелали анонимност. За да спре заминаването на духовниците в братска Македония, лично пристигнал в България.

По неофициална информация ген. Решетников се е срещнал с трима митрополити, един от които е ловчанският Гавриил. Именно на него предал поръчението на руския патриарх Кирил. „Било е заповед, не е било молба да не се чества годишнината на Охридската архиепископия. Патриарх Неофит послушно изпълнява поръченията на Русия”, посочва източникът на медията ни.

Целият Св. Синод е проруски настроен. Там се слуша единствено „Говорит Москва”. Според мълвата той получава пари от Москва, заради което изпълнява руски поръчки. В духовните среди се говори, че митрополит Гавриил е връзката на Руската патриаршия с нашия клир. Вероятно пряко получавал пари от нея, тъй като е ковчежникът на църквата. През него минавали всички обществени поръчки.

Връзката му с Русия е доста отдавна. Той е специализирал в Московската духовна академия през 1984-1986. От септември 1986 г. е предстоятел на Българското църковно подворие при Московската патриаршия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране