20.08.2015 | 0:02
Властта най-после призна: Подкрепяме ТТИП
Писмо до "Подкрепа" потвърждава, че властта няма анализ на ефектите върху България

Правителството използва отпускарския август и призна тихомълком, че подкрепя готвеното между ЕС и САЩ Споразумение за трансатлантическа търговия, инвестиции и партньорство (ТТИП).

В писмото, подписано от Анжелина Тотева, началник на политическия кабинет на министър-председателя, до КТ „Подкрепа“ се признава, че кабинетът няма анализ на ефектите от ТТИП върху България и тепърва ще го прави.

Опасенията и резервите на противниците на споразумението, вместо да бъдат опровергани, са потвърдени. Кабинетът не вижда нищо притеснително във възможността частни компании да съдят държавата в международни трибунали заради нереализирани печалби, заобикаляйки националното законодателство. Това е най-скандалната част от ТТИП.

5 коментара

  1. Осемдесет годишен каза:

    И аз не съм фен на циганите но искам да знам,как може да се спре гладен народ да не краде.То политиците,крадат,че този гладен народ ли няма да краде?Всички крадем.

  2. Крайно възмутен каза:

    Най-вероятно управниците ни си мислят, че няма да носят отговорност дори за много груби „грешки“. И същевременно са толкова примитивни, че не могат да помислят и се сетят сами, нито да прочетат, защо този проект е опит да се подчини европейския „потребител“ изобщо – на интересите на многонационалните компании. Тези компании нямат никакви интереси, движещи сили, морал, скруполи и пр., освен ПЕЧАЛБА!! На всяка цена, при всички последствия… Ако не излезем на улицата с протестни плакати, ще вземат и ще си го гласуват в народното си събрание и после ще гледаме много по-тъжно.

  3. Анонимен каза:

    Много станаха националните предатели!
    Докога?

  4. Geza Ivanova каза:

    Тия наистина някой ги облъчва с нещо,или са си природно безмозъчни!!!

  5. калинко каза:

    Тези пишман управляващи отдавна продадоха страната ни на чуждите интереси.Такива съдбоносни грешки-да осигуряваш безметежно пребиваване на чуждоземните грабители на българското национално богатство за сметка на нищета и мизерия за собствения си народ е национално предателство.И трябва да им се търси сметка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране