12.12.2018 | 0:01
Властта раздаде 118 млн. бонуси на администрацията
Награждават се тези, които не работят и правят издънки, категоричен е Драгомир Стойнев

Правителството е раздало 118 мл. лв. бонуси в края на годината на държавната администрация „за добре свършената работа“, възмутиха се от БСП на базата на справки, получени от отделните ведомства. Награждават се тези, които не работят, правят издънки и ни карат да се срамуваме, обобщи зам.-шефът на ПГ на левицата Драгомир Стойнев.

Министерството на правосъдието оценява двамата избягали затворници на 1,1 млн. лв., а Агенцията по вписванията, която блокира държавата и станахме за смях, там бонусите са 1,275 млн. лв., каза Стойнев. Финансовото министерство си е раздало близо 43 млн. лв., а социалното – 13 млн. лв., допълни соцдепутатът. На Летище София, където всеки може да си влиза и излиза, а Гранична полиция да събира пътниците от кафенетата, са си раздали 1 465 000 лв. бонуси, възмути се Стойнев.

От разпространената информация на медиите става ясно още, че МОН са си раздали близо 2 млн. лв. бонуси за Коледа, регионалното министерство – 2,9 млн., здравното ведомство е връчило допълнително материално стимулиране в размер на малко на над 9 млн. лв. МВР пък е поощрило служителите си с 101 млн. лв. за празниците.

Подопечното на Екатерина Захариева външно министерство е отличило работата си с 1,4 млн. лв., като за агенцията, която стопанисва имотния фонд – „АДИС“, са раздадени бонуси на стойност 254 406 хил. лв.

Социалистите атакуваха и Красимир Каракачанов заради изхранването на армията. По думите на члена на ИБ на БСП Атанас Зафиров, сагата започва още от 2015 г. с приключването на обществената поръчка, но през 2016 г. законът бе променен и е недопустим начинът, по който става това, коментира Зафиров по повод даването на пари на ръка на войниците и офицерите. Според него категорично трябва да бъде обявена обществена поръчка.

БСП отрече обвиненията на строителната камара, че ги атакува с искането си да бъде проверено качеството на асфалта на построените магистрални участъци по времето на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране