01.12.2015 | 0:01
Внукът на родния космонавт Георги Иванов уби жена на пътя
Ужасяващата катастрофа на "Борис III" е предизвикана от Крис-Антъни

Огромен шок преживява семейството на космонавта Георги Иванов, след като внук му Крис-Антъни помете жена на бул. „Цар Борис III“. Вследствие на удара жената е починала. Момчето, което е ученик в Италианския лицей в Горна баня още няма повдигнато обвинение по случая.

Починалата била 72-годишната майка на бургаския строителен предприемач Георги Шимбов. Крис-Антъни управлявал мощен джип, за който имал книжка едва от 2 месеца. Той пътувал със свои приятел и приятелка, прибирал се от училище. Тримата карали в посока центъра по бул. „Цар Борис III“. Подлъган от мощността на колата си, а и заради мократа настилка в дъждовния ден, 18-годишният шофьор навлязъл в насрещното с висока скорост.

Ударил челно Рено, пътувало към Благоевград. Последвал зверски сблъсък, при който 72-годишната Янка Шимбова загинала на място. Шофьорът до нея бил с потрошен глезен, наложило се да режат автомобила, за да го извадят. Мощният джип на Желев продължил, хлъзгайки се по мократа настилка, и се забил в оградата, отделяща пешеходната зона на булеварда.

След катастрофата момчето слязло от джипа и изпаднало в истерия, след като разбрало, че е убило жена. На място пристигнал бащата на момичето, което се возело в джипа. По думите на очевидци той хвърлил бой на младия шофьор, както и на собствената си дъщеря. От боя девойката била със счупен нос. Крис също е прегледан в „Пирогов“. След шокиращата случка момчето не е ходило на училище.

Желев е абитуриент в Италианския лицей в столичния кв. „Горна баня“. В гимназията го описват като отличен ученик. През март дори спечелил награда от Младежкия център за поезия. Изпратеният от него стих е написан на италиански език, споделиха пред „24 часа“ познати на момчето. Мощната кола е подарък за 18-ия му рожден ден от баща му Владимир Желев.

Крис е доведен внук на Георги Иванов. Майка му е дъщеря на втората съпруга на Иванов. Тя също има предишен брак, от който е дъщеря ѝ Станка. Двамата с Иванов имат едно дете – Иван. Запознати обаче споделят, че именно Крис-Антъни е любимият внук на Георги Иванов, който не е коментирал трагичния случай.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране