25.04.2015 | 14:53
Война в БСП заради Пеевски
Поискаха оставката на Драгомир Стоянов, прокарвал интересите на мюрето на Доган на "Позитано" 20

Истинска война се разрази на пленума на БСП между различните лобита в партията. Бившият зам-министър на енергетиката Явор Куюмджиев поиска оставката на бившия министър на икономиката и настоящ зам.-председател на БСП Драгомир Стойнев.

Аргументът на Куюмджиев е бил провалът на „Южен поток“. Към искането за оставка се присъединил и бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той изразил мнение, че Стойнев е работел по проекта за тръбата изцяло в интерес на Делян Пеевски. Според Овчаров зам.-председателят е бил проводник на интересите на ДПС депутата в БСП.

Сред изказванията са се чули и обвинения към зам.-председателя на Столетницата, че е преговарял с американската компания „Уестингхаус“ за седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, без да има мандат за това.

Стойнев не присъстваше на заседанието, за да се защити. Социалисти обаче прогнозираха, че още на следващия пленум неговата оставка ще бъде гласувана и много вероятно – приета.

Стойнев бе фаворитът на Сергей Станишев за лидер на БСП миналото лято, но  в крайна сметка загуби от Михаил Миков. Според социалисти атаката не е случайна, а е поредното действие, което има за цел да освободи партията от верните хора на лидера на ПЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране