18.09.2018 | 0:01
Волейболистите разбиха Куба и ще продължат в „Арена Армеец”
Мачът довечера със световния шампион Полша е решителен за съперниците ни във втората фаза

България разнищи Куба с 3:0 гейма (22, 16, 18) в зала „Конгресна” в ДКС във Варна и възпитаниците на Пламен Константинов вече могат да дишат по-спокойно. Победата над атлетите от Острова на свободата гарантира на нашите място в челната тройка в група D, а с това и участие в полуфиналната група G в София. Загубата щеше да остави нашите на 4-о място и те щяха да играят в Италия.

В „Арена Армеец“ „лъвовете“ обаче ще срещнат страховити съперници в лицето на САЩ и Франция (или Канада). Американците са на 90% сигурни победители в “желязната група” С в Бари, след като сразиха другите силни отбори в нея – Русия с 3:1, Сърбия с 3:2 и Австралия с 3:2, а от група В ще пристигнат Франция или Канада.

Всичко зависи от резултатите на световния шампион Полша, който снощи игра със също непобедения до момента първенец на Азия Иран, а довечера и с България, която пък загуби от персийците. Подмладеният състав на Куба записа 4-а поредна загуба във Варна и няма да продължи в шампионата. Кубинците се опитаха „да се сборят“ в първия гейм и бяха равностойни, но го загубиха на 22, а после нашите бяха безапелационни и така записаха 5-и пореден успех срещу някога страшните островитяни.

С най-голям принос за успеха бе Николай Учиков със 17 т., а по 9 прибавиха Светослав Гоцев и Валентин Братоев. Мигел Давид Гутиерес Суарес наниза 13 т. за съперниците, а Осниел Ласаро Мелгарехо завърши с 12.

„Най-важно за успеха ни беше, че във всички геймове водехме играта в нашия ритъм, без да допуснем спад. Играчите ни бяха много мотивирани и запазиха мотивацията си през целия мач. Остава ни мач с отбора на Полша, който е много силен състав, но ние имаме шансовете си и подкрепата на феновете. Нищо не е решено още“, заяви селекционерът Пламен Константинов.

„Вярвам, че мога да играя и по-добре в следващите срещи. Понякога играеш добре, но нещата като цяло в отбора не се получават. Днес бях в добра кондиция, а целият отбор беше много мотивиран.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране