16.07.2017 | 21:38
„Воля” и НФСБ се надпреварват за сградата на фалиралото СДС
Областният управител на София е пред тежка дилема - на кого да даде сградата - символ на "Раковски" 134

Областният управител на София Николай Пехливанов е пред тежка дилема – на кого да даде сградата – символ на „Раковски“ 134. След отпадането от парламента СДС трябва да я напусне, а „Воля“ и Националният фронт за спасение на България (НФСБ) са подали искане да я ползват.

Няма точен законов регламент, чрез който при равни други условия да се присъди на кого следва държавата да предостави помещения. Нужно е съответната партия да е взела над 1% на последните избори, или 4% при явяване в коалиция, както и да няма изискуеми публични вземания. Лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки е с над 17 млн. лв. задължения, които оповести в депутатската си декларация, но това не би следвало да има отношение, тъй като се гледат партийните дългове.

Веднага след изборите през март софийската областна управа се опита да извади СДС от сградата. Това обаче не се случи. Даден бе нов срок, който изтече в петък. От партията не бяха открити за коментар, но не личаха действия по изнасяне от сградата. Всъщност проблемът касае и други партии. ДСБ, АБВ и „Движение“ 21 също трябва да освободят имотите, които ползват в центъра на София, но и те не спазиха указанията. Най-вероятно областният управител Пехливанов ще издаде заповеди за изземване.

За имотите партиите плащат наем. Те имат право да ги ползват само по предназначение, без да ги преотдават и или да ги ползват съвместно по договор с трети лица.

1 коментар

  1. Дочев каза:

    Недоумявам,за какво им е сградата на тия,които след година,година и нещо, няма да са представени в 45-тото НС. За ПП.“Воля“е под въпрос,но за сегмента от т.нар. ОП,със сигурност ще гледа пленарна зала от телевизора.Няма кой да повярва на идиотската демагогия на триото.300-лева минимална пенсия,полицай във всяко българско село с цел „пречупване“гръбнака на битовата престъпност.Ето това беше стръвта за ходещите шарани, които я „нагълтаха“ и изпратиха патриотарите в НС. Те ОП свиват по 4-5-хиляди лева всеки месец,а шараните както винаги останаха на сухо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране