17.01.2017 | 0:01
Врачката Радан Кънев пророкува: БСП и ГЕРБ ще управляват заедно
Целта на всички партии, които не искат това да се случи, трябва да е силно представяне на изборите

ГЕРБ и БСП ще управляват заедно, ако след предсрочните парламентарни избори имат мнозинство, заяви пред БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него целта на всички партии, които не искат това да се случи, трябва да е силно представяне на изборите.

Дясното е в много трудна ситуация в момента, отдаде се на партизански страсти. Това съответно доведе до избирането на президент от ляво. Какъв ще бъде той като такъв предстои да разберем. Но заради този егоизъм на премиера, ще става много по-зле, отколкото можем да си представим, прогнозира Радан Кънев. Той е категоричен, че ГЕРБ и БСП ще управляват в коалиция, ако имат мнозинство. И посочи, че и на миналите избори е било така, но накрая са направили коалиция с Реформаторите. Радан Кънев обяви, че ДСБ не вижда вариант за общи действия с партиите от Реформаторския блок, който са готови отново да бъдат „смокиновото листо на кабинет на Борисов“.

Той допълни, че партията е отворена за обединение с десни партии и отделни личности, които изключват вероятността дясното да е патерица на Борисов. „Всеки, който направи нашата оценка на правителството на ГЕРБ и признава провала на реформата в правосъдието, е добре дошъл“, допълни Радан Кънев. „Ние път към Реформаторите оттук нататък нямаме, няма връщане назад. Това е окончателната ни позиция“, каза Радан Кънев. Според него коалиция с „Да, България“ на Христо Иванов е добър вариант, защото хората с обща борба, не трябва да се делят по партиен признак, дори да имат различия в програмите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране