19.03.2015 | 9:21
Временните синдици на КТБ започват с новите собственици на Виваком
Кой е купувачът на фирмите на Цветан Василев?

Синдиците на КТБ, които трябва да бъдат назначени в близките дни, ще се заемат първо с мистериозните нови купувачи на БТК.

Часове след като депутатите от всички парламентарни групи без „Атака“ приеха поправките в закона за банковата несъстоятелност, неизвестни европейски инвеститори обявиха, че са платили за Виваком и „други водещи български компании“.

Законодателите разчитат единствено на синдиците, които ще са в правото си да развалят всички цесии и да потърсят от КТБ дадените държавни пари. Първо ще бъде направен опит да се съберат тези над 3 млрд. лв., които бяха изплатени на гражданите след затварянето на трезора на Цветан Василев.

Още една сделка, направена в последните дни, ще бъде обект на първите проверки на синдиците – продажбата на военния завод „Дунарит“ на мистериозен французин. Вече има ново дружество и парите по няколко сериозни оръжейни сделки постъпват в нови сметки най-вероятно на Цветан Василев. Според осведомени появата на „френския инвеститор“, който никога не се е занимавал с оръжеен бизнес, е смутило силно френското посолство в България.

5 коментара

  1. Танди каза:

    Крайно време беше държавата да се намеси и да предприеме конкретни мерки срещу своеволията на Мустака.

  2. Вива каза:

    Задължително е тези сделки дда се разследват! Това разграбване трябва да престане. Цветан Василев продължава да краде най-нагло чрез подставени фирми и лица. Защо екстрадицията му се бави? Чакаме го на съд!!

  3. Цецко каза:

    Кога правителството ни ще окаже натиск на тези военнопрестъпници.Нима ще се съобразяваме със србете и Василев да ни се присмива и да се опитва да манипулира, това е абсурд.

  4. Цецко каза:

    Трябва да му се отрежат източниците на финансиране на този гнусен бандит Цветан Василев, който продължава да ни разиграва от чужбина с неговите подставени лица и фирми

  5. Вяра каза:

    Ще следя с интерес. Истината трябва да възтържествува.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране