25.06.2017 | 0:01
Всички депутати на Марешки ще се откажат от имунитетите си
Пламен Христов обяви, че прокуратурата изпълнява поръчки

Всички членове на парламентарната група на „Воля“ се отказват от депутатските си имунитети. Това съобщи в интервю за Нова телевизия Пламен Христов. Той разкритикува обвиненията на прокуратурата. В петък прокуратурата поиска сваляне на имунитетите на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов, защото са заплашвали собственици на аптеки с цел те да им прехвърлят фирмите си.

„Това приличаше повече на прочитане на жалбата на някой от жалбоподателите. Това разследване беше проведено преди много години, още от 2011г. Специализираната прокуратура излезе със становище,че няма данни за престъпление. Сега изведнъж, по същите жалби, със същите „доказателства”, темата се повдига отново. Всичко е едно и също, разликата е само, че вече ние сме народни представители”, подчерта Христов.

Той опроверга и твърденията за натиск. „Конкуренцията в бранша е огромна и всеки опит за натиск или нелоялно отношение, веднага ще изпрати клиентите ни при конкуренцията. Така че, това е абсурдно”, каза депутатът, който преди влизането си в Народното събрание е заемал длъжността генерален директор на „Фармнет” – основният доставчик на аптеки „Марешки”.

„Една такава голяма структура не би рискувала репутацията си с подобни действия спрямо по-малки играчи на пазара”, каза още Христов. Народният представител коментира и внушенията, че фирмата се е възползвала от влиянието на бивши ръководители на Изпълнителната агенция по лекарствата. „ В момента директор на агенцията е дама, която е заемала висока позиция в един от четирите най-големи дистрибутори в страната- конкурент на „Фармнет”. В същото време е била мениджър във фирма, свързаните с една от големите вериги аптеки –също конкурент на аптеки „Марешки”. Тогава може ли сега да се твърди, че едва ли не сегашният директор обслужва нашите конкуренти. Това е несериозно.”, заяви Христов. Той изрично подчерта, че заради ниските цени, с които аптеки „Марешки” работят, лидерът на „Воля“ винаги е бил трън в очите на фармацевтичния бранш, след това и на картела с горивата. „Сега вече явно сме и трън в очите на политическия бизнес”, каза Пламен Христов.

Всъщност доброволният отказ от имунитет няма юридическа стойност. Неприкосновеността се сваля само след искане на главния прокурор по конкретно дело.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране