19.09.2017 | 15:56
Вяра Анкова стана шеф на новините и публицистиката Нова тв
Бившата генерална директорка на БНТ заема поста на уволнената Дарина Сарелска

Доскорошният шеф на Българската национална телевизия (БНТ) Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на Нова телевизия и ще отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми от 9 октомври 2017 г. , съобщиха от частната телевизия.

Като генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет тя ще продължи ползотворната работа по по-нататъшното утвърждаване на лидерската позиция на новините и публицистиката на медията, се казва в съобщението.

„Щастливи сме, че в „Нова Броудкастинг Груп“ идва телевизионен мениджър с дългогодишна и богата експертиза в сферата на новините и актуалната информация. Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен телевизионен опит ще вдъхнови екипа на новините на „Нова“ и заедно ще продължат бъдещото развитие на медията като лидер в новините и актуалните програми“, коментира Силва Зурлева, член на борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“, в чийто ресор за кратко бяха и новините след напускането на Дарина Сарелска.

В съобщението се припомня, че кариерата на Анкова е протекла изцяло в БНТ – от отдел „Обмен за чужбина“ през 1991 г. през репортер, редактор, водещ, директор на новините и два мандата генерален директор.

„Да стана част от водещата търговска телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България е голяма отговорност за мен. В наши дни журналистите са поставени пред много трудни задача – една от тях да отсеят достоверната от недостоверната информация, и да гарантират на зрителите обективни новини. Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този процес, поддържайки добрия имидж, който новините и актуалните предавания на „Нова“ вече имат. За мен е удоволствие да се присъединя към един екип, който е доказал възможностите си през годините. Вярвам, че заедно ще работим в посока утвърждаването на Нова телевизия като предпочитан източник на информация на всички възможни платформи в портфолиото на компанията“, е цитирана да казва Анкова.

Главният изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ Дидие Щосел коментира, че с идването на Анкова „Нова“ прави поредна стъпка в стратегията за привличането на най-успешните и утвърдени мениджъри на телевизионния пазар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране