13.09.2017 | 0:01
За 25-и път стартира Шампионската лига
Лео Меси се изяви и като виртуозен пианист

Най-интересният европейски футболен клубен турнир – Шампионската лига, стартира същинската си част снощи за 25-и път. 16 тима започнаха битката в груповата фаза вчера, а още толкова стартират в нея довечера. Половината от тях ще я преодолеят, но само един ще се окичи с короната през май. Турнирът е продължение на надпреварата за Купата на европейските шампиони, която стартира през 1955 г. по идея на френския спортен журналист Габриел Ано.

Почти 2 месеца през лятото феновете на „Цар Футбол“ на континента бяха подгрявани с битките от пресявките на надпреварата. В тях се включи и българският първенец Лудогорец, но той отпадна в III третия квалификационен кръг заради гол на чужд терен от израелския шампион Апоел Беер Шева, който също не намери място сред участниците в групите.

Но колкото и интересни да бяха мачовете в предварителните рундове, сега дойде време сили да премерят най-добрите от най-добрите. В групите намериха място и трима българи. Георги Миланов с ЦСКА М гостува снощи на Бенфика. Довечера пък Ивелин Попов със Спартак Москва гостува на Марибор, а Живко Миланов с кипърския АПОЕЛ стартира кампанията срещу 12-кратния еврошампион Реал М на „Сантяго Бернабеу“.

Снощи Барселона и Ювентус откриха сезона с голям двубой на „Камп Ноу“. Мултимилионният ПСЖ, подсилил се поред с Неймар и Килиан Мбапе за общо 402 млн. евро, пък гостува на Селтик.

Неподозиран талант разкри звездата на Барселона в навечерието на старта на Шампионската лига. Лео, който е и рекламно лице на „Адидас“, изпълни на пиано композицията на немския композитор Георг Фридрих Хендел, която е използвана като химн на най-престижната клубна надпревара. Меси спира виртуозното си изпълнение, когато в химна звучат думите „The Champions“. Очаква се и този сезон  Маестро Лео Меси да твори музика там, където е най-добър – на терена. Макар че и способностите му на пианист трябва да бъдат оценени високо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране