31.03.2019 | 15:35
За Борисов Елена Йончева е „кучка“
Премиерът към актива: Не искам да сте кучки, както е модерно

Удариха ни лошо. Понесохме шамар. Искам от тук да излезем силни и обединени. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на общата листа на ГЕРБ и СДС за евровота в НДК. Борисов даде да се разбере, че от този удар върху тях, след „апартаментгейт“, зависи дали са си сложили „голяма обеца на ухото“. Според него тяхната листа е много по-добра от тези на другите , а в нея има все „успели, знаещи, млади хора“. „Не искам да казвам, че сме идеални, но по-добри от нас към момента няма“, убеден е премиерът.

В началото на речта си Борисов погледна към надписите зад себе си на ГЕРБ и СДС и заяви, че няма нищо по естествено от това да са заедно. Той изтъкна, че изборите за ЕП винаги минават под мотото, че Брюксел е далеч от България и не са много важни, но казусът с пакет „Мобилност“ показало обратното. Той припомни, че отлагането на пакета не минал само, защото трима българи евродепутатине отиват да гласуват. „Българи отрязаха главата на транспортните работници. Сега ангажираме и мобилизирам депутатите от други държави. Е, важно ли е?“, заяви Борисов и добави: „Сега слагат друг водач на листата“, намеквайки, че смяната на Светослав Малинов с Радан Кънев на водаческото място в листата на „Демократична България“ е „наказание“.

Борисов даде да се разбере, че очаква политически удари по време на кампанията, не толкова от БСП, които „не му били интересни“, а от другите десни партии, визирайки останалите десни партии. „Цялата им кампания ще е насочена срещу нашия съюз. Не се бият срещу БСП. Не целят да изпратят 1-2 евродепутати, а да рушат нашия съюз и да върнат БСП“, каза още премиерът и добави: „Дали си задават въпроса какво правим като свалим ГЕРБ и СДС?“. Той отново коментара казуса с апартаментите и поясни, че за хората апартаментите на БСП не са проблем. Те и до ден днешен живеели в резиденции.

Борисов забрани на актива по време на кампанията за евровота да се вкарат в „говорене на омразата“. По думите му ГЕРБ продължава да е първа политическа сила, дори и с грешките. Трябвало обаче да показват на хората, че понасят наказанието си и продължават да работят. Който не работи, не греши, каза премиерът. По думите му опонентите им ще се опитват да ги връщат на теми, които нямат нищо общо с Европа.

Той даде да се разбере, че очаква и критики заради чуждите фамилии на Мария Габриел и Ева Майдел. Но, от където е жената, там е родата. В случая съм по – притеснен за Австрия и Германия, каза Борисов. И добави: “ Не искам да сте кучки, както е модерно“. Поводът за този негов коментар пък е изявлението в медиите на самата Елена Йончева, че нейният тригодишен син Тео й казва, че „работи кучката, която да бие Бойко“. Иначе кандидатите на ГЕРБ и СДС бяха представени от Цветан Цветанов, който пък даде заявка за 8-9 депутатите след евровота. Той изтъкна, че ГЕРБ е машина, а техните опоненти се опитват да разбият това, което се е постигнало дотук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране