07.09.2019 | 12:00
За ГЕРБ е важно Фандъкова да спечели
Управляващите смятат, че съкратеното производство трябва да остане и за тежките престъпления
Даниела Дариткова

„За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет на София. Това е важно не само за ГЕРБ, а и за софиянци.Тя е доказала, че може да управлява столицата в годините и да преодолява всички препятствия. Да решава проблемите. Аз съм донякъде удовлетворена, че срещу нея има силен кандидат. Силните кандидати срещу нея ще допринесат за това политиките, които се реализират, да бъдат погледнати критично. Ние не сме си достатъчни нито в София, нито в държавата”. Това каза в събота сутринта пред Нова ТВ  председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

В коментар по темата за съкратеното съдебно производство Дариткова заяви, че управляващите смятат, че съкратеното производство трябва да бъде запазено и за тежките престъпления. „И досега съдът е бил изцяло в правомощията си да определи степента на наказание, съответстващо на степента на престъплението. Ние премахваме възможността да се намали наказанието в резултат на това, че е използвано съкратеното съдебно производство”, каза още тя.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ забеляза и синхрон между действията на президента Румен Радев и внасянето на промяна в правилника на Народното събрание, с която се задължава премиерът да идва в парламента и да отговаря на въпроси поне веднъж месечно. Предложението бе на  БСП. „Смятам, че в сегашния правилник съществуват достатъчно възможности министър-председателят да бъде изслушван в Народното събрание”, категорична бе Дариткова.

1 коментар

  1. Шоп каза:

    София никога не е била по-мръсна – замърсен въздух, мръсни улици и булеварди, конски каруци! Парковете загиват, презастрояването задушава, паркинги няма, тротоарите са разбити… А апотеоз ите на некадърност и грабителство са много –
    Западен парк, шадравана на Витошка, Славейков и Графа, площада пред НДК…
    Ето заради това е ясно, че самоковската калинка трябва да си ходи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране