03.12.2017 | 0:01
Задържаха двама служители на НАП в София, искали 7 000 лева подкуп
Данъчните ще останат зад решетките до понеделник, когато прокуратурата ще поиска постоянния им арест

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в София са задържани с подкуп, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Служителите са поискали подкуп от собственик на автосервиз в София. Те сами са поискали подкуп, като първоначално искали 7000 лв., но са получили 2000 лв., за да не съставят акт на собственика.

Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД „Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп, заяви Арнаудова и уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение.

„Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране