08.08.2018 | 17:49
Захариева към БСП: Не приемаме поучения от партията, променяла насилствено идентичността на своите граждани

Благодарение на нас българското знаме може спокойно да се е вее в Скопие, заяви вицепремиерът

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева реагира остро на призива на Корнелия Нинова премиерът Бойко Борисов да заеме позиция по повод изказването на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

„Чета призива на г-жа Корнелия Нинова към премиера незабавно да защити българските национални интереси от премиера Зоран Заев, който поставял на изпитания крехките основи на добросъседството. Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, но исторически е българско. Само преди дни премиерът Зоран Заев почете Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе подчертан българският характер на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия. Госпожо Нинова, бъдете спокойна, правителството се грижи за опазването на националните ни интереси. Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще започне преговори с Европейския съюз, а българското знаме може спокойно да се вее в Скопие, докато звучи българският химн както се случи на фестивала One Love“, обяви навръх рождения си ден Захариева пред „Фокус“.

„Не приемаме поучения как трябва да се защитават националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия-държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци. Политиката на противопоставяне е демоде. С това говорене вече само може да се губят избори. Питайте Груевски!“, допълни вицепремиерът и министър на външните работи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране