07.07.2015 | 17:56
Закопчаха един от шефовете на „Техномаркет”
Николай Китов е издирван с Европейска заповед за задържане
Снимка: Списание "Регал"

Под ръководството на Софийска градска прокуратура днес в София е задържан Николай Китов – представител на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и на „К и К Електроникс“ АД, съобщават от държавното обвинение.

Николай Китов е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от италианските власти, във връзка с водено международно следствие по наказателен процес за данъчни престъпления по схемата „Карусел“, касаеща доставки в областта на консумативната електроника.

По молба за правна помощ от Републиканската прокуратура при съда в Монца, Софийска градска прокуратура е поискала и получила от Софийския градски съд разрешение за извършване на претърсвания и изземвания на домашния и служебните адреси на Китов в столицата, уточняват от прокуратурата.

В хода на операцията Николай Китов е установен и задържан. Извършени са претърсвания и изземвания в жилището на Китов и в офисите на дружествата „Техномаркет“ АД и „К и К Електроникс“ АД. Предстои производство по изпълнение на Европейската заповед за арест.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране