02.12.2015 | 0:01
Запорираха имущество на Цветан Василев за над 600 млн. лв.
Мярката е взета като обезпечение на бъдещ иск за над 964 млн. лв.

Запорирани са акции, имоти в България и в Швейцария, банкови сметки, леки и товарни автомобили и картини на банкера Цветан Василев, съпругата му, дъщеря им и контролирани фирми от собственика на фалиралата Корпоративна търговска банка. Това съобщиха вчера от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, по чието искане Софийският градски съд е допуснал запора.

Мярката е взета като обезпечение на бъдещ иск за над 964 млн. лв. срещу Цветан Василев, съпругата му, тяхната дъщеря и контролираните от него юридически лица.

Имуществото, върху което са наложени обезпечителни мерки, е на стойност 603 734 732 лв. и включва дружествени дялове в капитала на 11 търговски дружества, акции в капитала на седем търговски дружества, пари по 20 банкови сметки, четири превозни средства, 288 картини, 16 недвижими имота в София, включително и няколко цели сгради, пет в Банско, два в Созопол и по един във Варна и Царево.

От Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество отказаха да съобщят кои са запорираните дружества, имоти и вида на автомобилите с мотива, че председателят й Пламен Георгиев ще дава интервю днес пред БНР, на което щял да отговори на журналистическите въпроси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране