15.07.2018 | 23:04
Заразата е умишлена, търсете престъпника и пощадете животните!

Снимката на баба Дора с любимата й козичка трогна до сълзи всички българи и заостри вниманието към Странджа и Ямбол. Прегледът на коментарите във Фейсбук и новинарските портали показва, че повечето потребители са гневни от мудните и механични действия на властта, други смятат, че заразата по животните е криминално престъпление. Някои читатели  подозират мероприятие на неоосманисти от Турция, като целта е да провокират населението от региона към протести и евентуално референдум за отцепване от България. Други са на мнение, че става въпрос за криминално престъпление, но от крупни  наши животновъди, които се освобождават от конкуренция и искат да установят монопол в този сектор и регион.

Мутраците със сатанинско удоволствие трепят животните на хората. Контрол няма, лечение -няма. Ще се запомнят тези малоумни некадърници с масовото и поголовно трепане на животни, със суджуците и безбройните скандали. Хората плачат сърцераздирателно, но нямат защита срещу родния башибозук. Насилват хората, не ги пускат да си влязат в домовете си и в стопанствата, пред очите им избиват с жестокост животните. Така е когато криминални мозъци са на власт. Това е поредният скандал, но отникъде помощ не иде. Може би един ден  тази сган ще бъде предадена на съд, но засега мъката на хората е неописуема. Беззаконието е тотално, насилието е гнусно и без контрол. Прокурори няма, на никого не можеш да се оплачеш.

Протестиращите може да са прави. Странна е тази чума по дребните преживни животни, защото от начало се говореше че я има само по прасетата, а изведнъж се оказа, че я има и по овцете и козите. Пострадалите животновъди твърдят, че от 1 месец насам не е имало нови случаи на заболяване, а заболелите животни не са умрели.

А може би все пак „всяко зло за добро“?? Мисълта ми е, че в момента, покрай трагедията с животните в Ямболско, все повече сънародници започват да разбират какво зло и колко точно голяма вреда е за нас членството ни в този евросъюз. Сее се сеитба, която неминуемо ще даде жътва….. Кървава, дори ако трябва.

На премиера, който стана за втори път дядо, искам да кажа: в чест на новия ви внук помилвайте животните, избършете сълзите на хората!

Нещо не е наред. Действат много бързо и радикално, 1500 животни със сигурност ли са болни, тази огромна бройка огнище ли е, или убиват наред, просто ей така?

Я някой журналист да провери кои са най-големите фермери в Елхово и дали случайно не са от ГЕРБ. И дали случайно техните животни няма да бъдат оставени живи. За да скочат хората на протести, значи нещо ги е смутило, нещо не се вписва в „клиничната“ картина.

Тая работа на мен ми мирише на саботаж. Хора, скрийте си животните от хората. Не ги показвайте, защото някой ви мисли злото. Няма как да се появи чума и да се умъртвява всичко в радиус от 30 км. Странджа е чисто място. Ходил съм там. Ако не се пусне от въздуха,  трудно вълк или друго животно ще донесат зараза. Чуете ли за зараза, крийте животните и спасявайте стоката, като си помагате един друг. Крийте се в Родопите и Средна гора.  Сложете момци за нощна охрана и пазете небето. Няма нищо невинно в това, което ви се случва.

Управляващите, само на вас ли не ви минава през акъла, че Заразата може да е умишлена? Защо избивате животните, като по този начин заличавате уликите на едно зловещо престъпление?  Хората се събират за протести, после ще поискат референдум за отцепване от България заради нечовешко отношение към животни и хора. Спите ли?

Ало, депутатите! Вместо да скучаете в парламента, отидете в Странджа  и Ямболско при хората, покажете им, че помните кой ви е командировал в Народното събрание!  Отидете  и покажете, че наистина сте НАРОДНИ представители, че наистина сте с народа си в добро и зло.

Най-вероятно причината е поява на болно животно от Турция или региона.
Но самото умъртвяване на недоказано болни животни е чиста загуба за стопаните им. Защото всеки е вложил стотици левове, за да купува ечемик и пшеница за изхранването им. За да ги отгледа от яре до коза. И сега държавата дава някакви пари на стопаните, които ще стигнат за закупуването на нови кози и овце, но все още малки и недорасли да дават млеконадоя, който е получаван при вече охранените животни. Тези пари от държавата в никакъв случай не покриват дългогодишните разходи, хвърлени по всяко животно. И нещо друго, което повечето хора не знаят – не всяка коза или всяка овца дава еднакво мляко. Някои дават повече, други по-малко; при някои млякото е по-гъсто, при други не е. Затова стопаните ценят именно онези свои кози и овце, които дават по-гъсто мляко и в по-голямо количество. Една такава коза или овца е безценна и нейната стойност никога не може да се покрие с обезщетения.

Но това жълтопаветниците не го разбират и никога няма да го разберат. Именно заради тези изброени от мен причини протестират хората от Ямболско и Бургаско. Бойчо, който като малък всичко си произвеждал, и сирене, и зеленчук от пазар не купувал, да си спомни детството.

Няма никаква чума и нито едно животно не е развило клинични признаци и не е починало. НИТО ЕДНО.  Някой интересувал ли се е дали в Турция, с която Странджа граничи има чума и дали там избиват животни? И еврогейовете търчат и ръководят целия този процес по унищожаване на животновъдството ни. Кой има интерес от това?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране