18.01.2018 | 11:13
Зелените в Европейския парламент не са доволни от „зеления“ Борисов
Съпредседателката на групата им Ска Келер не вярва на неговите „гаранции“ за Пирин

Съпредседателката на групата на зелените в Европарламента Ска Келер изрази недоверие към „гаранциите“, които премиерът Бойко Борисов (определил се като „зелен човек“) даде вчера в пленарната зала в Страсбург, че в Пирин ще се прави само втори лифт и няма да позволи да се сложи „нито керемида повече“. В интервю за базирания в Брюксел сайт http://bulgarianpresidency.eu тя отговори на главния му редактор Георги Готев дали е повярвала на гаранциите на Борисов:

„Не напълно, в действителност. Ще видим що за ски лифт ще бъде, или ще е нещо повече. Ако този „ски лифт“ пресече гората по средата, няма с това да се свърши, а ще стане като друг път, когато сме виждали как заинтересованите да получат разрешение за определена зона я разширяват много повече. И тук идва темата за корупцията: какво означава (Борисов) да се справи с корупцията (за 2-3 години)? Дори България да направи най-хубавите си закони в света, ще трябва да ги прилага, а не само да ги използва срещу опозицията. Така че, не съм доволна от „гаранциите“ на министър-председателя“.

А за цялостния дебат в Европарламента по българските приоритети на европредседателството Ска Келер даде следната оценка: Очаквах по-жив дебат, но повечето от говорилите се тупаха взаимно по раменете. Председателството е наистина много важен момент, то е тъкмо моментът, когато една страна може да блесне в Брюксел и в целия Европейски съюз. Но това също е време, когато всеки се вглежда по-внимателно в страната членка. България има много аспекти, на които трябва да обърнем внимание. Това са аспекти, които Еврокомисията не бива да игнорира.“

1 коментар

  1. Захариев каза:

    Никой не вярва на тези зелените лъжци, които нищо полезно не правят, но имат претенции!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране