13.02.2017 | 15:51
Земеделският министър харчи хиляди левове за луксозни апартаменти и анализи
Срещу 70 000 лв. Петър Бакърджиев ще прави ревизия на обществените поръчки

Нов скандал, много по-тежък от този с назначаването на бивши агенти на Държавна сигурност за областни управители, зрее в кабинета „Герджиков“.

Министърът на земеделието и храните Христо Бозуков е възложил на Института за правни изследвания и анализи на Петър Бакърджиев да направи ревизия на обществените поръчки, обявявани при предходния кабинет „Борисов“.

Договорът за услугата възлиза на 70 000 лв. Бакърджиев вземаше тлъсти хонорари и по време на кабинета Орешарски, когато отново е съветвал министрите на земеделието, на инвестиционното проектиране и околната среда как да организират и провеждат обществени поръчки.

Важна подробност е, че всяко министерство има екип от дългогодишни юристи и експерти по обществени поръчки, които също получават заплата. За двама от заместник-министрите на земеделието Георги Желязков и Светла Янчева са наети луксозни апартаменти с месечен наем в размер на 5 600 лв. Жилищата са в центъра на София, в близост до „Света Неделя“. Към земеделското министерство на разположение има и ведомствени жилища, но обстановката в тях не отговаря на изискванията на замовете и дори са с надут паркет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране