10.10.2016 | 21:23
Жената на Лукарски готви семинар с лектори от Министерство на икономиката
Форумът е как наши фирми да стигнат до американския пазар, а само преди месец министърът бе на посещение в САЩ

Двудневен семинар „Бизнес в САЩ – практически насоки за износ и навлизане на американския пазар“ организира след две седмици съпругата на икономическия министър Божидар Лукарски – Ива Йорданова-Лукарски, съобщи БГНЕС. Оказва се, че в реализирането на частната консултантска дейност на министершата са ангажирани и служители от ведомството на Божидар Лукарски. Събитието ще се проведе на територията на „София тех парк“, в което основен акционер е Министерството на икономиката.

„Българският пазар е малък. И всеки бизнес, който иска да има стабилни приходи и да расте бързо, е длъжен да гледа навън. Основен пазар за българските износители е Европейският съюз, но това далеч не е единствената възможност. Макар да е по-далеч, САЩ също предлага значителни възможности на родните предприемачи“. Това е част от анонса за двудневния семинар, който „Следваща станция: България“ ЕООД организира на 24 и 25 октомври 2016 г. в Лабораторния комплекс на „София тех парк“. Само преди около месец Божидар Лукарски бе на посещение в САЩ. Едноличен собственик на фирмата-организатор е съпругата на Божидар Лукарски Ива. Дружеството е регистрирано през август 2015 г. и по всичко изглежда предстоящото събитие е първи опит за навлизане в консултантския бизнес на министерската съпруга.

Българските производители и търговци, които желаят да разберат как може да се докоснат до „американската мечта“ или просто до американския пазар ще трябва и да платят такса за участие. За участие в лекциите през първия ден и за включване в търговското изложение на втория ден, таксата е 400 лв., без ДДС. Фирми, които са членки на КРИБ, ползват отстъпка и таксата е 320 лв., без ДДС, като е отбелязано, че форумът се организира с подкрепата на работодателската организация. За едночасова индивидуална консултация „тет-а-тет“ с лектор таксата е 1000 лв., без ДДС. Парите трябва да се преведат до 20 октомври по сметка на „Следваща станция: България“ на Ива Йорданова-Лукарски.

Основни лектори са трима представители на частна американска компания, която е специализирана в консултации и юридически услуги. Има и трима български лектори – двама от тях са представени като представители на Министерството на икономиката, а третият е самата съпруга на икономическия министър. Сред лекторите са търговски представител и съветник на министъра. Ръководителят на Търговската служба към българското посолство във Вашингтон Иво Константинов ще трябва да се прибере от САЩ, за да участва в семинара. От времето на съветник на министъра на икономиката ще трябва да отдели и Владимир Каролев, който също е вписан като лектор. Ива Йорданова-Лукарски е сред шестимата лектори на семинара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране