19.08.2019 | 6:07
Живко Мартинов – Суджука: Свидетелят Антон измами бизнесмен с 2 млн. лева
Той ме натопи за "Суджукгейт", Добрич беше пропищял от далаверите му, казва бившият депутат от ГЕРБ

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов доби печална слава и прякора Суджука заради обвиненията на бизнесмена от Добрич Антон Проданов – Тима, че в продължение на една година – до януари 2013 г., на четири пъти го изнудвал да му даде общо 4 тона суджук, 30 кг филе „Елена“ и 30 кг телешка пастърма на обща стойност над 36 000 лева. Аргументът бил, че деликатесите уж били предназначени за премиера Бойко Борисов.

След скандала, наречен „Суджукгейт”, министър-председателят отрече месото да е за него, а Живко Мартинов напусна ГЕРБ, за да не вреди на партията.

Същият Антон Проданов попадна в ареста заради ДДС измами. Ето какво коментира ексдепутатът пред сайта „Лупа“:

– Г-н Мартинов, как ще коментирате новината от последните часове – че е арестуван бизнесменът от Добрич Антон Проданов – Тима, от когото тръгна „Суджукгейт” и обвиненията срещу вас?

– Това е добра новина, но такъв е животът, човек трябва да има търпение да чака. Целият град няколко години очаква това да се случи, но досега той успяваше да избяга от властите. Всички измами, които той правеше, ще лъснат. Има доста хора с изпълнителни листи, други с производства срещу него, които, неясно как са спрени и няма развитие, а са завлечени с доста големи суми, говорим в рамките на 1,5 млн., 2 млн. лева, други с по 50 000 – 60 000 лева…

– Има човек, измамен с 2 млн. лева от Антон Проданов?

– Да, има такъв случай, и никой не взимаше никакви мерки, разберете ме правилно. Целият град се беше обезверил, защото не можеше да се справим с тази банда престъпници. Това е организирана група, вилнее из областта и на никого не му правеше впечатление. Той самият има 8 млн. лева задължения, а до момента никой не му правеше нищо.

– Е, вече има резултат.

– Явно държавата си влезе в роля.

– Това ще ви оневини ли по скандала „Суджукгейт”?

– Надявам се, защото той ме натопи! Антон Проданов през живота си никога не е правил суджуци, само е консумирал. Имаше два цеха за по три месеца, но хората го гониха, защото не е плащал наемите, тока и разходите. Винаги е бил само консуматор. И вие, и аз сме сядали на маса със суджук, това правил ли ни производители?! Но човекът си намери почва през окръжния прокурор на Добрич и през някои прокурори от София, които са горе-долу от лобито на БСП и успя да се реализира. Той има политическа подкрепа от БСП, за да върши тия неща, защото от години наред червените тук не са печелили избори. Това беше начинът да ме елиминират и успяха.

– Ще се чуете ли с премиера Бойко Борисов по повода?

– С премиера не съм се чувал умишлено, за да не се спекулира с неговото име. Прекалено коректен човек съм и никога не бих направил нещо лошо на хора, които са около мен. Години наред съм доказвал, че не правя такива неща. Но се чувам с групата на ГЕРБ в София, с хората, които ми бяха колеги.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране