02.05.2015 | 10:20
Журналистки от TV7: Костинброд си беше работа на Бареков
- Караха ни да лъжем, че протестите са малобройни

В TV7 е имало разделение на няколко групички сред журналистите. Част от тях подкрепяли напълно действията на Николай Бареков, а друга част били категорично несъгласни. Това обясниха пред bTV водещите на телевизията, задлъжняла пред КТБ, Лара Златарева и Валя Войкова.

Войкова коментира изявленията на бившия си шеф, който твърдял, че без него телевизията е станала кругла нула. Тя разкри, че той често се хвалел: „Такива мижитурки, каквито работят там, не биха могли да направят Костинброд. Аз направих Костинброд”.

По думите на Войкова, „аферата Костинброд” си е била изцяло дело на Бареков, ДАНС и прокуратурата. „Седмици по-късно колеги отказаха да излязат на терен, защото не бяха съгласни с политиката на телевизията”, разказа тя.

Двете журналистки признаха, че действително е имало нареждане в началото на антиправителствените протести да се повтаря, че те били „малобройни”.

Лара Златарева, популярна като Кака Лара, също се оплака от отношението на бившия си началник Бареков. В едно нейно предаване на тема наркотици Бареков пожелал да се включи по телефона. Тя се съгласила, но не знаела какво имал да каже той. След това журналистът й изчел дълго „конско” за това „как може да не знае какво иска да каже” и получила критики, че предаването й било скучно, а тя водела апатично и гледала „отегчено“. Подобни сцени имало често.

Лара призна, че й било много тежко, когато цялото й семейство било на протестите, а тя не могла да присъства заради телевизията. „На всички така ни се пада, защото мълчахме цял живот”, каза тя с насълзени очи.

2 коментара

  1. аз каза:

    Като ви караха да лъжете, къде ви беше морала да не го правите ? Сега за какво е цялото това реване?

  2. Гечев каза:

    Горката, слагачество, нищожество. Какво да кажем друго.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране