06.03.2013 | 11:30
7 години и 4 месеца затвор за убиеца на 12-годишния Цветан
Бащата на момчето разпозна Борислав Богданов на протеста в София на 3 март
Борислав Богданов

Седем години и четири месеца ще престои в затвора 17-годишният Борислав Богданов, убил с нож 12-годишния Цветан Цанов. Той ще трябва да плати и 300 000 лв. на родителите на Цанов. След като първоначално Богданов беше решил да обжалва присъдата на Софийския градски съд, днес на съдебно заседание стана известно, че той е оттеглил жалбата си и присъдата му влиза в сила.

На 3 март на националното шествие в София, бащата на Цветан Цанов – Иван, разпозна сред срещу протестиращите убиеца на сина си. „Защо този е тук, а не затвора? Защо? Това държава ли е?, крещеше разгневен Иван Ценов и попита Борислав дали потвърждава, че е убил Цветан. „Да, аз го убих. Не бях на себе си просто, нагло му отвърна Борислав. Веднага след това той бе отведен от полицията.

Цветан Цанов е убит на 23 август 2011 г. на трамвайното депо на бул. „Ботевградско шосе“ в София само дни преди да навърши 13 г. Момчето е наръгано над 90 пъти с нож от Борислав Богданов. Причината – 50 лв., които трябвало да плати на Борислав, защото му скършил стрък марихуана.  Дни по-рано Цветан, без да иска, закачил тревата, която младежът старателно отглеждал в няколко саксии на балкона си. Борислав Богданов решил да го глоби, дал му срок да намери 50 лв. и му определил среща. На нея той избухнал и безжалостно ръгал 12-годишното момче с нож.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране