11.08.2019 | 12:33
Александър Сиди: Полицията трябва да може да използва огнестрелното оръжие
Свидетели сме как полицай беше пребит от озверяла циганска тълпа, и той дори не извади оръжието си, изтъква депутатът от ВМРО

„Твърдо смятам, че Българската полиция ТРЯБВА да може да използва огнестрелното оръжие, с което така или иначе е въоръжен всеки един полицай! И ако това не се харесва на ЦИрК, то това е проблем на избирателната комисия (която впрочем трябва да се занимава с избори, а не с полицията)“.

Това написа в профила си във фейсбук народния представител от ВМРО Александър Сиди във връзка с глобата, наложена от ЦИК, на евродепутата Ангел Джамбазки.

„Във всички демократични държави полицейските служители са неприкосновени и могат да застрелят нарушител, дори само ако се приближи опасно близо до служителя на реда. Тук в нашата родина сме свидетели как полицай беше пребит от озверяла циганска тълпа, и той дори не извади оръжието си“, изтъква Сиди.

„По логиката на ЦИК, хайде да отнемем оръжието да полицията и да ги оборудваме с водни пистолетчета. И за да задоволим изцяло изборната администрация, да премахнем и българското знаме от реверите на полицейските служители…. Ако ЦИК изработят промени в Изборния кодекс в тази посока (защото те работят по ИК, а не по ЗМВР), то аз с удоволствие ще ги внеса в Народното събрание, за да бъдат ОТХВЪРЛЕНИ незабавно и да се пресекат мераците на избирателната комисия да се намесват в сфери от обществения живот, които са мнооооого далеч от техните компетенции“, коментира депутатътот ВМРО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране