24.02.2020 | 12:23
Ангел Джамбазки: Не се чувствах пиян!
Евродепутатът заяви, че е дал кръвна проба в Самоков, а не както се твърди във ВМА

„Не се чувствах пиян. Изпих няколко чаши вино. Направих неправилна преценка на собствените си възможности”, каза евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който беше хванат да шофира автомобил след употреба на алкохол в началото на декември месец в Самоков.

„Имало е много случаи, когато съм преценявал, че не е уместно да шофирам”, обясни евродепутатът пред Нова телевизия.

Джамбазки заяви, че е дал кръвна проба в Самоков, а не както се твърди във ВМА.

”Изпълнихме закона и отидохме в Спешното отделение на болницата в Самоков – там, където те карат полицаите, ти не си го избираш”, уточни Джамбазки.

Военномедицинска академия е ”под шапката” на Министерството на отбраната, което се ръководи в момента от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не съм толкова глупав да дам кръвна проба във ВМА“, каза той и поясни, че „кръвната проба е направена след около час или половин час“.

Евродепутатът бе глобен с 1000 лева и остана 12 месеца без шофьорска книжка. Отнеха му и 10 контролни точки. Първоначално пробата от направения му тест с дрегер показала 1.55 промила, което провинение се наказва със затвор.

Час по-късно на Джамбазки му е взета кръвна проба в Самоков и изпратена за анализ в Окръжна болница в София, резултатът от нея е бил 1.08 промила етилов алкохол.

Полицаите са установили още и липса на контролен талон. За това административно нарушение на Джамбазки му е наложена глоба от 10 лева, отбелязва Нова телевизия.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    1.55 промила алкохол в кръвта е изпити 1 бутилка плюс 2 пълни чаши вино, не на няколко. Пробата на депутата Джамбазки е взета след 2 часа след като е спрян от полицията на час се губи по една чаша вино.за да стане по-ниско от 1.3 промила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране