22.12.2012 | 13:07
Апартамент на Очите става офис на Агенцията по вписванията
Имотът на наркобоса се намира в Несебър

Един от конфискуваните апартаменти на наркобоса Димитър Желязков-Митьо Очите, намиращ се в новопостроена жилищна сграда, е харесан от клона на Агенцията по вписваният в Несебър. Ведомството е проявило интерес към имота, но преди да се нанесе в него, ще трябва да изчака стандартните тръжни процедури, които данъчните провеждат за всяко конфискувано имущество.

Досега собствеността на Митьо Очите е била предлагана 5 пъти на търг. Въпреки атрактивните цени обаче купувачи така и не се намират. По закон ако след първото наддаване няма желаещи, се насрочва второ с 20% по-ниска цена. В случай, че и тогава никой не прояви интерес, имотът се обявява на търг за трети път с още минус 10% от стойността. Тази процедура се повтаря до петото наддаване, когато цената вече е паднала на 50%. Ако и тогава не се осъществи продажба, имотът се върща за нова оценка и търгва отначало по същата процедура.

След като беше заловен и осъден, Очите се прости с няколко апетитни имота по Черноморието. Сред тях са два апартамента в Несебър и обществена пералня, както и вила в Сунгурларе. Запознати твърдят, че Желязков е прежалил вилата, но от имотите в Несебър не мислил да се отказва, затова и никой не смеел да прояви интерес към тях.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране